Penne Rigate cu Piept de Pui si Ciuperci, la Cuptor

Complexitate
redusa
Penne Rigate cu Piept de Pui si Ciuperci, la Cuptor

Ingrediente

  • -500g penne rigate
  • -100g piept de pui
  • -1 ceapa
  • -200g ciuperci la conserva
  • -1 tija sedano
  • -o bucata ardei rosu
  • -o bucata ardei galben
  • -5 linguri ulei de masline
  • -80g formaggio
  • -200ml panna da cucina
  • -sare
  • -piper
  • -2 foi de dafin

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie felii subtiri si se pune la prajit in 5 linguri de ulei de masline.
Dupa cateva minute in care carnea s-a prajit, se adauga ciupercile. Adaugam putina sare si putin piper si le lasam pt 2-3 minute sa se prajeasca-fiarba, impreuna.

Intre timp putem curata si taia felii ardeii, rosu si galben. Dupa ce carnea si ciupercile, s-au prajit frumos, adaugam ardeii.

Taiem ceapa, dar nu foarte marunt si o amestecam cu celelalte ingrediente din tigaie.
Taiem si tija de sedano si o punem in tigaie.
Punem apa cat sa le cuprinda pe toate si le lasam la fiert.

Dupa 5 minute adaugam foile de dafin, punem capacul pe tigaie si lasam sa fiarba totul, pana apa, scade. Dupa ce a scazut apa, adaugam 200ml panna da cucina. Amestecam si lasam sa fiarba pt 1-2 minute, dupa care stingem focul si ne ocupam de paste.

Asadar, punem apa la fiert, iar cand a inceput sa dea in clocot, punem pastele si le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. Odata fierte pastele, le strecuram si le punem intr-o tava termoizolanta. Punem peste paste, sosul. Iar deasupra presaram, formaggio.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute. Se servesc calde cu o salata de druditati, pe langa .... pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cremes A la Cluj
2
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde
Parteneri
File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume
Bucataras.RO

File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume

Cui nu-i place pestele? :D In ultima vreme aleg sa cumpar file de peste pentru ca asa il prefera copiii si incerc sa il...

File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri