Pastizio

Complexitate
redusa
Pastizio

Ingrediente

  • -1 kg carne tocata de porc
  • -1 ceapa
  • -3-5 catei de usturoi
  • -1 cana sos tomat (bulion mai gros)
  • -1/2 cana ulei de masline
  • -4 oua
  • -2 frunze de dafin
  • -1 lingurita chimen pisat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -1/2 lingurita sare
  • -piper
  • -unt
  • -1 kg macaroane fierte, scurse si racite
  • -300 ml lapte
  • -1 lingura amidon
  • -1 cana apa

Mod de preparare

Sotati carnea de porc tocata, intr-un vas uns cu putin ulei, amestecand continuu pana isi schimba culoarea si se albeste.

Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si chimenul pisat si caliti in continuare cateva minute.
Subtiati amestecul cu uleiul de masline, sosul tomat, punand in acelasi timp foile de dafin, zaharul, sarea si piperul.
Lasati la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, pana ce carnea este facuta.

Dati deoparte si lasati la racit.

Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent si separate, amestecati macaroanele cu 2 oua usor batute.
Puneti in vasul termorezistent intai un strat de macaroane, apoi unul de amestec cu carne, iar macaroane, iar carne, pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de macaroane.

Puneti laptele la fiert si separat dizolvati amidonul cu 1 cana apa.

Turnati amidonul in laptele ce fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.

Luati de pe foc, omogenizati cu 1 lingura de unt, lasati sa se racoreasca si inglobati 2 oua, usor batute.

Turnati amestecul repartizandu-l uniform peste ultimul strat de macaroane din vasul termorezistent si dati la cuptorul incins pentru 15-25 min, la foc mare sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumosa, aurie.
Serviti cat este calda, portionata, acompaniata de o salata de sezon sau muraturi.
Este un preparat traditional grecesc cu influente italienesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Zama de pastai aita
Bucataras.RO

Zama de pastai aita

Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de...

Zama de pastai aita
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate