Ingrediente
● 1 kg carne tocata de porc |
● 1 ceapa |
● 3-5 catei de usturoi |
● 1 cana sos tomat (bulion mai gros) |
● 1/2 cana ulei de masline |
● 4 oua |
● 2 frunze de dafin |
● 1 lingurita chimen pisat |
● 1/2 lingurita zahar |
● 1/2 lingurita sare |
● piper |
● unt |
● 1 kg macaroane fierte, scurse si racite |
● 300 ml lapte |
● 1 lingura amidon |
● 1 cana apa |
Mod de preparare
Sotati carnea de porc tocata, intr-un vas uns cu putin ulei, amestecand continuu pana isi schimba culoarea si se albeste.
Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si chimenul pisat si caliti in continuare cateva minute.
Subtiati amestecul cu uleiul de masline, sosul tomat, punand in acelasi timp foile de dafin, zaharul, sarea si piperul.
Lasati la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, pana ce carnea este facuta.
Dati deoparte si lasati la racit.
Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent si separate, amestecati macaroanele cu 2 oua usor batute.
Puneti in vasul termorezistent intai un strat de macaroane, apoi unul de amestec cu carne, iar macaroane, iar carne, pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de macaroane.
Puneti laptele la fiert si separat dizolvati amidonul cu 1 cana apa.
Turnati amidonul in laptele ce fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Luati de pe foc, omogenizati cu 1 lingura de unt, lasati sa se racoreasca si inglobati 2 oua, usor batute.
Turnati amestecul repartizandu-l uniform peste ultimul strat de macaroane din vasul termorezistent si dati la cuptorul incins pentru 15-25 min, la foc mare sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumosa, aurie.
Serviti cat este calda, portionata, acompaniata de o salata de sezon sau muraturi.
Este un preparat traditional grecesc cu influente italienesti. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pastizio" nu uita sa ii faci un review.
Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si chimenul pisat si caliti in continuare cateva minute.
Subtiati amestecul cu uleiul de masline, sosul tomat, punand in acelasi timp foile de dafin, zaharul, sarea si piperul.
Lasati la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, pana ce carnea este facuta.
Dati deoparte si lasati la racit.
Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent si separate, amestecati macaroanele cu 2 oua usor batute.
Puneti in vasul termorezistent intai un strat de macaroane, apoi unul de amestec cu carne, iar macaroane, iar carne, pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de macaroane.
Puneti laptele la fiert si separat dizolvati amidonul cu 1 cana apa.
Turnati amidonul in laptele ce fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Luati de pe foc, omogenizati cu 1 lingura de unt, lasati sa se racoreasca si inglobati 2 oua, usor batute.
Turnati amestecul repartizandu-l uniform peste ultimul strat de macaroane din vasul termorezistent si dati la cuptorul incins pentru 15-25 min, la foc mare sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumosa, aurie.
Serviti cat este calda, portionata, acompaniata de o salata de sezon sau muraturi.
Este un preparat traditional grecesc cu influente italienesti. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pastizio" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 26.02.2011 15:40:46
Multumesc, Vlad !
Inclin sa cred ca este reteta originala, cat despre gust...numai cine nu o face nu stie ce pierde.
De cand am pregatit-o prima data a devenit o mancare favorita in familia noastra.