Pastizio

Postat pe: 03-01-2011
(2)

Ingrediente

1 kg carne tocata de porc
1 ceapa
3-5 catei de usturoi
1 cana sos tomat (bulion mai gros)
1/2 cana ulei de masline
4 oua
2 frunze de dafin
1 lingurita chimen pisat
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
piper
unt
1 kg macaroane fierte, scurse si racite
300 ml lapte
1 lingura amidon
1 cana apa

Mod de preparare

Sotati carnea de porc tocata, intr-un vas uns cu putin ulei, amestecand continuu pana isi schimba culoarea si se albeste.

Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si chimenul pisat si caliti in continuare cateva minute.
Subtiati amestecul cu uleiul de masline, sosul tomat, punand in acelasi timp foile de dafin, zaharul, sarea si piperul.
Lasati la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, pana ce carnea este facuta.

Dati deoparte si lasati la racit.

Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent si separate, amestecati macaroanele cu 2 oua usor batute.
Puneti in vasul termorezistent intai un strat de macaroane, apoi unul de amestec cu carne, iar macaroane, iar carne, pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de macaroane.

Puneti laptele la fiert si separat dizolvati amidonul cu 1 cana apa.

Turnati amidonul in laptele ce fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.

Luati de pe foc, omogenizati cu 1 lingura de unt, lasati sa se racoreasca si inglobati 2 oua, usor batute.

Turnati amestecul repartizandu-l uniform peste ultimul strat de macaroane din vasul termorezistent si dati la cuptorul incins pentru 15-25 min, la foc mare sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumosa, aurie.
Serviti cat este calda, portionata, acompaniata de o salata de sezon sau muraturi.
Este un preparat traditional grecesc cu influente italienesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pastizio" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  26.02.2011 15:40:46

Multumesc, Vlad !
Inclin sa cred ca este reteta originala, cat despre gust...numai cine nu o face nu stie ce pierde.
De cand am pregatit-o prima data a devenit o mancare favorita in familia noastra.

vlad
•  26.02.2011 02:40:15

Asta da reteta de Pastizio! :D Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pastizio