Pastizio

Complexitate
redusa
Pastizio

Ingrediente

  • -1 kg carne tocata de porc
  • -1 ceapa
  • -3-5 catei de usturoi
  • -1 cana sos tomat (bulion mai gros)
  • -1/2 cana ulei de masline
  • -4 oua
  • -2 frunze de dafin
  • -1 lingurita chimen pisat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -1/2 lingurita sare
  • -piper
  • -unt
  • -1 kg macaroane fierte, scurse si racite
  • -300 ml lapte
  • -1 lingura amidon
  • -1 cana apa

Mod de preparare

Sotati carnea de porc tocata, intr-un vas uns cu putin ulei, amestecand continuu pana isi schimba culoarea si se albeste.

Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si chimenul pisat si caliti in continuare cateva minute.
Subtiati amestecul cu uleiul de masline, sosul tomat, punand in acelasi timp foile de dafin, zaharul, sarea si piperul.
Lasati la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, pana ce carnea este facuta.

Dati deoparte si lasati la racit.

Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent si separate, amestecati macaroanele cu 2 oua usor batute.
Puneti in vasul termorezistent intai un strat de macaroane, apoi unul de amestec cu carne, iar macaroane, iar carne, pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de macaroane.

Puneti laptele la fiert si separat dizolvati amidonul cu 1 cana apa.

Turnati amidonul in laptele ce fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.

Luati de pe foc, omogenizati cu 1 lingura de unt, lasati sa se racoreasca si inglobati 2 oua, usor batute.

Turnati amestecul repartizandu-l uniform peste ultimul strat de macaroane din vasul termorezistent si dati la cuptorul incins pentru 15-25 min, la foc mare sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumosa, aurie.
Serviti cat este calda, portionata, acompaniata de o salata de sezon sau muraturi.
Este un preparat traditional grecesc cu influente italienesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Prajitura cu branza si jeleu de capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Rasfoiam intr-o zi printre retetele de pe blog si am observat ca nu am foarte multe retete cu capsuni si asta datorita...

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty