Pastizio

Complexitate
redusa
Pastizio

Ingrediente

  • -1 kg carne tocata de porc
  • -1 ceapa
  • -3-5 catei de usturoi
  • -1 cana sos tomat (bulion mai gros)
  • -1/2 cana ulei de masline
  • -4 oua
  • -2 frunze de dafin
  • -1 lingurita chimen pisat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -1/2 lingurita sare
  • -piper
  • -unt
  • -1 kg macaroane fierte, scurse si racite
  • -300 ml lapte
  • -1 lingura amidon
  • -1 cana apa

Mod de preparare

Sotati carnea de porc tocata, intr-un vas uns cu putin ulei, amestecand continuu pana isi schimba culoarea si se albeste.

Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si chimenul pisat si caliti in continuare cateva minute.
Subtiati amestecul cu uleiul de masline, sosul tomat, punand in acelasi timp foile de dafin, zaharul, sarea si piperul.
Lasati la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, pana ce carnea este facuta.

Dati deoparte si lasati la racit.

Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent si separate, amestecati macaroanele cu 2 oua usor batute.
Puneti in vasul termorezistent intai un strat de macaroane, apoi unul de amestec cu carne, iar macaroane, iar carne, pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de macaroane.

Puneti laptele la fiert si separat dizolvati amidonul cu 1 cana apa.

Turnati amidonul in laptele ce fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.

Luati de pe foc, omogenizati cu 1 lingura de unt, lasati sa se racoreasca si inglobati 2 oua, usor batute.

Turnati amestecul repartizandu-l uniform peste ultimul strat de macaroane din vasul termorezistent si dati la cuptorul incins pentru 15-25 min, la foc mare sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumosa, aurie.
Serviti cat este calda, portionata, acompaniata de o salata de sezon sau muraturi.
Este un preparat traditional grecesc cu influente italienesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Bucataras.RO

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Un dulce simplu și super apreciat în familia noastră!

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti