Reteta incepe cu rosile cherry care se spala, se taie in jumatate si, impreuna cu usturoiul se pun intr-o tava, se sareaza si se pipereaza si se dau la cuptor pentru 10-15 minute (pana se prajesc dar nu se maronesc). Inainte de a se pune la cuptor se stropesc cu ulei de masline si cuptorul se preancalzeste la temperatura mare.
In timpul coacerii rosilor, se pune pe foc o oala cu apa, sare si ulei vegetal. Cand da in fiert se adauga pastele si se fierb dupa indicatile de pe cutie. Gata fiind, se strecoara, si apa in care am fiert se pastreaza (circa o cana). Se pun pastele inapoi in vasul in care au fiert, se adauga putin ulei deasupra.
Carnea de pui se spala, se taie cubulete mai mici, se prajeste in ulei putin, presarata cu putina sare si piper.
Cand este gata puiul, se scoate, din tigaie si se pune peste paste, se adauga si branza mascarpone. Se pune vazul pe foc si se amesteca bine si incet ca sa se acopere toata cantitatea de paste, cu branza.
Se adauga circa un polonic din apa in care au fiert pastele, se amesteca din nou. Adaugand apa, branza se inmoaie si se formeaza un sos fin. Atentie mare, sa nu fiti tentate sa adaugati prea mult lichid, mai bine cate putin dacat sa fie sosul format prea lichid.
Se scoate tava cu rosii din cuptor, se ia usturoiul copt, se toaca marunt, se pune peste paste, ceapa ciorii se spala, se toaca, se adauga peste paste, nu uitam fulgii uscati de ardei picant si rosile jumatati. Mai adaugam si parmesan ras si amestecam usor de tot sa nu zdrobim rosile.
Se verifica de sare si piper, daca mai trebuie mai adaugam acuma. Se iau ramekins (cupele individuale) se ung cu ulei si se imparte paste intre ele. Da regula se pregatesc atatea cupe cate persoane mananca, restul se pune in alt vas termorezistent si se da la congelator.
Deasupra se presara parmesan ras si se da la cuptor pentru gratinare circa 15-17 minute (pana parmesanul se topeste si pasta prinde o culoare usor de tot aurie (aproape vizibil) Din rosile coapte mai lasam separat cateva bucati pentru decor.
Se serveste cu paine prajita stropita cu ulei si usturoi si un pahar de vin bun, rosu.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii