Paste Scoici cu Branza si Sos

Postat pe: 14-12-2012
(0)

Ingrediente

12 paste-scoici (marime mareee-jumbo)
1 pachet (8 oz) cream cheese (se poate folosi orice fel de branzeturi si combinatii de branzeturi va place)
50 gr telemea de vaca
sare (doar daca telemeaua nu a fost destul de sarata)
piper (dupa gust)
praf de usturoi (dupa gust)
busuioc si oregano uscat (dupa preferinta si gust)
1 lingura de smantana (daca branza folosita, dupa omogenizare, este prea seaca)
patrunjel uscat
Pentru sos
1 ceapa mijlocie ca marime
3 linguri de ulei de masline
2-3 catei de usturoi mai mari si pisati (sau praf de usturoi dupa gust)
1 lingura busuioc uscat si maruntit
1 lingurita oregano
uscat si maruntit
85-90 ml sherry wine (vin sherry)
28 oz conserva de rosii tocate marunt (bio e cel mai indicat -are gust mai bun)
15 oz conserva de sos de rosii
2 lingurite de pasta de rosii
400 gr carne macinata de curcan
pui, porc sau vita (fara carne pentru varianta de post/vegetariana)

Mod de preparare

Se pregateste sosul inainte de a prepara pastele. Se ia un vas ceva mai maricel si se pune pe foc cu ulei in el. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune peste ulei, se adauga busuiocul maruntit si oregano si se lasa cateva minute pe foc, pana ceapa devine sticloasa.

Se adauga carnea macinata (cine foloseste- eu nu am avut carne la sos), se zdrobeste bine sa fie bucatele de carne cat se poate de mici si se tine pe foc pret de cateva minute, pana este carnea gatita. . Apoi se adauga vinul sherry si se fierb impreuna 2 minute dupa care se pune peste tot amestecul din vas, rosiile tocate din conserva, sosul de rosii din conserva si pasta de rosii.

Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se fierbe circa jumatate de ora, amestecand in sos din cand in cand.

In timp ce sosul fierbe, in alt vas punem apa, sare dupa gust, putin ulei si punem pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba, punem pastele in apa si le fierbem circa 5 minute. Nu vrem sa avem pastele fierte total pentru ca ele vor mai intra si la cuptor pentru cateva minute.

Cat timp fierb pastele si sosul, omogenizam branzeturile pe care le folosim impreuna cu condimentele necesare.
Scurgem pastele si apoi pe rand, le umplem cu amestecul de branza. Intr-o tava de sticla care se poate pune la cuptor, punem o parte din sosul obtinut, diluam cu putina apa si asezam peste el scoicile de aluat umplut, una langa alta.

Peste scoicile umplute mai turnam din sos, presaram patrunjel uscat, acoperim si dam la cuptorul preancalzit la temperatura mare. Tinem la cald aproximativ 10 - 15 minute. Scoatem, din cuptor, asezam cate 3 paste pe o farfurie si servim cu paine prajita alaturi de un pahar de vin.

Pentru persoanele carora nu le place sosul, pastele se pot manca simplu cu smantana si cu telemea rasa deasupra, sau cu un sos alfredo in locul sosului de rosii.
Eu am servit cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paste Scoici cu Branza si Sos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paste Scoici cu Branza si Sos