Se pregateste sosul inainte de a prepara pastele. Se ia un vas ceva mai maricel si se pune pe foc cu ulei in el. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune peste ulei, se adauga busuiocul maruntit si oregano si se lasa cateva minute pe foc, pana ceapa devine sticloasa.
Se adauga carnea macinata (cine foloseste- eu nu am avut carne la sos), se zdrobeste bine sa fie bucatele de carne cat se poate de mici si se tine pe foc pret de cateva minute, pana este carnea gatita. . Apoi se adauga vinul sherry si se fierb impreuna 2 minute dupa care se pune peste tot amestecul din vas, rosiile tocate din conserva, sosul de rosii din conserva si pasta de rosii.
Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se fierbe circa jumatate de ora, amestecand in sos din cand in cand.
In timp ce sosul fierbe, in alt vas punem apa, sare dupa gust, putin ulei si punem pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba, punem pastele in apa si le fierbem circa 5 minute. Nu vrem sa avem pastele fierte total pentru ca ele vor mai intra si la cuptor pentru cateva minute.
Cat timp fierb pastele si sosul, omogenizam branzeturile pe care le folosim impreuna cu condimentele necesare.
Scurgem pastele si apoi pe rand, le umplem cu amestecul de branza. Intr-o tava de sticla care se poate pune la cuptor, punem o parte din sosul obtinut, diluam cu putina apa si asezam peste el scoicile de aluat umplut, una langa alta.
Peste scoicile umplute mai turnam din sos, presaram patrunjel uscat, acoperim si dam la cuptorul preancalzit la temperatura mare. Tinem la cald aproximativ 10 - 15 minute. Scoatem, din cuptor, asezam cate 3 paste pe o farfurie si servim cu paine prajita alaturi de un pahar de vin.
Pentru persoanele carora nu le place sosul, pastele se pot manca simplu cu smantana si cu telemea rasa deasupra, sau cu un sos alfredo in locul sosului de rosii.
Eu am servit cu smantana
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii