Paste Scoici cu Branza si Sos

Complexitate
redusa
Paste Scoici cu Branza si Sos

Ingrediente

  • 12 paste-scoici (marime mareee-jumbo)
  • 1 pachet (8 oz) cream cheese (se poate folosi orice fel de branzeturi si combinatii de branzeturi va place)
  • 50 gr telemea de vaca
  • sare (doar daca telemeaua nu a fost destul de sarata)
  • piper (dupa gust)
  • praf de usturoi (dupa gust)
  • busuioc si oregano uscat (dupa preferinta si gust)
  • 1 lingura de smantana (daca branza folosita, dupa omogenizare, este prea seaca)
  • patrunjel uscat
  • Pentru sos
  • 1 ceapa mijlocie ca marime
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi mai mari si pisati (sau praf de usturoi dupa gust)
  • 1 lingura busuioc uscat si maruntit
  • 1 lingurita oregano
  • uscat si maruntit
  • 85-90 ml sherry wine (vin sherry)
  • 28 oz conserva de rosii tocate marunt (bio e cel mai indicat -are gust mai bun)
  • 15 oz conserva de sos de rosii
  • 2 lingurite de pasta de rosii
  • 400 gr carne macinata de curcan
  • pui, porc sau vita (fara carne pentru varianta de post/vegetariana)

Mod de preparare

Se pregateste sosul inainte de a prepara pastele. Se ia un vas ceva mai maricel si se pune pe foc cu ulei in el. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune peste ulei, se adauga busuiocul maruntit si oregano si se lasa cateva minute pe foc, pana ceapa devine sticloasa.

Se adauga carnea macinata (cine foloseste- eu nu am avut carne la sos), se zdrobeste bine sa fie bucatele de carne cat se poate de mici si se tine pe foc pret de cateva minute, pana este carnea gatita. . Apoi se adauga vinul sherry si se fierb impreuna 2 minute dupa care se pune peste tot amestecul din vas, rosiile tocate din conserva, sosul de rosii din conserva si pasta de rosii.

Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se fierbe circa jumatate de ora, amestecand in sos din cand in cand.

In timp ce sosul fierbe, in alt vas punem apa, sare dupa gust, putin ulei si punem pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba, punem pastele in apa si le fierbem circa 5 minute. Nu vrem sa avem pastele fierte total pentru ca ele vor mai intra si la cuptor pentru cateva minute.

Cat timp fierb pastele si sosul, omogenizam branzeturile pe care le folosim impreuna cu condimentele necesare.
Scurgem pastele si apoi pe rand, le umplem cu amestecul de branza. Intr-o tava de sticla care se poate pune la cuptor, punem o parte din sosul obtinut, diluam cu putina apa si asezam peste el scoicile de aluat umplut, una langa alta.

Peste scoicile umplute mai turnam din sos, presaram patrunjel uscat, acoperim si dam la cuptorul preancalzit la temperatura mare. Tinem la cald aproximativ 10 - 15 minute. Scoatem, din cuptor, asezam cate 3 paste pe o farfurie si servim cu paine prajita alaturi de un pahar de vin.

Pentru persoanele carora nu le place sosul, pastele se pot manca simplu cu smantana si cu telemea rasa deasupra, sau cu un sos alfredo in locul sosului de rosii.
Eu am servit cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Rulada cu crema de lamaie si branza
Bucataras.RO

Rulada cu crema de lamaie si branza

Ador ruladele... Se fac asa usor si daca mai iau o crema si aromata, precum asta, mananci la nesfarsit, asta nu e prea bine,...

Rulada cu crema de lamaie si branza
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia