Paste Scoici cu Branza si Sos

Complexitate
redusa
Paste Scoici cu Branza si Sos

Ingrediente

  • 12 paste-scoici (marime mareee-jumbo)
  • 1 pachet (8 oz) cream cheese (se poate folosi orice fel de branzeturi si combinatii de branzeturi va place)
  • 50 gr telemea de vaca
  • sare (doar daca telemeaua nu a fost destul de sarata)
  • piper (dupa gust)
  • praf de usturoi (dupa gust)
  • busuioc si oregano uscat (dupa preferinta si gust)
  • 1 lingura de smantana (daca branza folosita, dupa omogenizare, este prea seaca)
  • patrunjel uscat
  • Pentru sos
  • 1 ceapa mijlocie ca marime
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi mai mari si pisati (sau praf de usturoi dupa gust)
  • 1 lingura busuioc uscat si maruntit
  • 1 lingurita oregano
  • uscat si maruntit
  • 85-90 ml sherry wine (vin sherry)
  • 28 oz conserva de rosii tocate marunt (bio e cel mai indicat -are gust mai bun)
  • 15 oz conserva de sos de rosii
  • 2 lingurite de pasta de rosii
  • 400 gr carne macinata de curcan
  • pui, porc sau vita (fara carne pentru varianta de post/vegetariana)

Mod de preparare

Se pregateste sosul inainte de a prepara pastele. Se ia un vas ceva mai maricel si se pune pe foc cu ulei in el. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune peste ulei, se adauga busuiocul maruntit si oregano si se lasa cateva minute pe foc, pana ceapa devine sticloasa.

Se adauga carnea macinata (cine foloseste- eu nu am avut carne la sos), se zdrobeste bine sa fie bucatele de carne cat se poate de mici si se tine pe foc pret de cateva minute, pana este carnea gatita. . Apoi se adauga vinul sherry si se fierb impreuna 2 minute dupa care se pune peste tot amestecul din vas, rosiile tocate din conserva, sosul de rosii din conserva si pasta de rosii.

Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se fierbe circa jumatate de ora, amestecand in sos din cand in cand.

In timp ce sosul fierbe, in alt vas punem apa, sare dupa gust, putin ulei si punem pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba, punem pastele in apa si le fierbem circa 5 minute. Nu vrem sa avem pastele fierte total pentru ca ele vor mai intra si la cuptor pentru cateva minute.

Cat timp fierb pastele si sosul, omogenizam branzeturile pe care le folosim impreuna cu condimentele necesare.
Scurgem pastele si apoi pe rand, le umplem cu amestecul de branza. Intr-o tava de sticla care se poate pune la cuptor, punem o parte din sosul obtinut, diluam cu putina apa si asezam peste el scoicile de aluat umplut, una langa alta.

Peste scoicile umplute mai turnam din sos, presaram patrunjel uscat, acoperim si dam la cuptorul preancalzit la temperatura mare. Tinem la cald aproximativ 10 - 15 minute. Scoatem, din cuptor, asezam cate 3 paste pe o farfurie si servim cu paine prajita alaturi de un pahar de vin.

Pentru persoanele carora nu le place sosul, pastele se pot manca simplu cu smantana si cu telemea rasa deasupra, sau cu un sos alfredo in locul sosului de rosii.
Eu am servit cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.