Pasta cu carne ( stuff manicoti)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta cu carne ( stuff manicoti)

Ingrediente

  • Deci avem nevoie de :
  • 12 bucati paste manicoti
  • 1 ou
  • sare , piper
  • busuioc, salvie, cimbru, si rozmarin( fiecare pune ce aroma ii place mai mult, eu asta am folosit)
  • usturoi 2-3-4 catei pisati ( mai mult sau mai putin cum va place)
  • boia un praf
  • carne macinata de porc, vita, curcan( ce va place)( aprox 1/2 kg)
  • 250-300 gr, cascaval ras
  • sos de spaghete bine condimentat( eu am pus din cel cu busuioc si usturoi)

Mod de preparare


Se pune pe foc o oala cu apa , sare si un cub de unt. Cand incepe sa fiarba se introduc pastele, se lasa in apa pentru 2-3 minute si se scot, se strecoara si sa lasa putin sa se raceasca( 2 minute). In timp ce fierbe apa se amesteca toate ingredientele cu carnea macinata, mai putin sosul si din cascaval se pune doar 1/3. Restul se pastreaza pentru ultima faza.. Apoi ,pana nu s-au terminat pastele de fiert, se pune intr-o tava termorezistenta cam un sfert din sosul de rosii condimentat ( sos de spaghete) si se dilueaza cu apa. Pastele umplute cu carne se aranjeaza in tava una langa alta si se acopera cu un rand de sos. Se acopera cu foile de aluminiu si se da la cuptor la foc mare pentru jumate de ora. Se scoate , se indeoarteaza folia se pune deasupra restul de cascaval ramas si se mai da la cuptor ptr 3-4 minute, pana se topaste . Se scoate , se lasa putin la racit si apoi se serveste , acompaniat de un pahar de vin rosu , si daca va place mai puteti sa puneti in cuptor la prajit cateva felii de paine unse cu unt amestecat cu putin usturoi si condimente( busuioc, , rozmarin, cimbru , sau chiar vegeta doar) . Se serveste langa pasta la o seara romantica pregatita special pentru sot( prieten) . Desigur ca nici lumanarile nu trebuie sa lipseacsa de la masa.


Cateva observatii, nu stiu daca se gasesc paste din astea la magazine, dar nu e nici o problema. Se poate folosi aluat de taietei de casa , intins mai gros si taiat in dreptunghiuri. In cazul in care vreti sa folositi asa ceva atunci se schimba tot timpul necesar fierberii. Nu se mai fiereb pastele in apa deloc, si se tin in cuptor mai putin pentru ca ele fierb mai repede decat pastele uscate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa