Musaca de Macaroane cu Sos Bechamel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g macaroane
  • 300 g carne tocata
  • 2-3 oua
  • 50 g stafide
  • 4 linguri cascaval ras
  • nucsoara
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • Pt sosul Bechamel:
  • 3-4 linguri faina
  • 2 linguri unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1 ou

Mod de preparare

Macaroanele se fierb in apa cu sare aprox. 7-8 minute, apoi se lasa sa se scurga de apa si se aseaza intr-o cratita, turnand peste ele putin unt topit. Se adauga nucsoara, ouale batute si se scutura cratita, pentru ca ouale sa se amestece cu macaroanele.

Separat, se unge o tava cu unt sau cu putin ulei, se tapeteaza cu pesmet si se pune in ea jumatate din macaroane.

Se presara cascaval ras, adaugandu-se dupa aceea carnea tocata, amestecata cu stafidele. Apoi se pune cealalta jumatate de macaroane.

Sosul Bechamel se prepara astfel:
Se topeste untul, se adauga faina, amestecand mereu si avand grija sa nu se rumeneasca, dupa care se toarna laptele, lasand sa fiarba putin. Se sareaza, se pipereaza si se presara cascaval ras pe deasupra.

Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga un ou batut amestecand incontinuu. Se toarna peste macaroane, se presara din nou cascaval ras si se da la cuptor, la foc potrivit, sa se rumeneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Victoria
3
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Desert tort de biscuiti cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Am facut iar un tort de biscuiti pentru ca mi se pare cel mai simplu de facut! De data aceasta l-am facut cu crema de...

Desert tort de biscuiti cu ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino