Musaca de Macaroane cu Sos Bechamel

Postat pe: 08-05-2009
(0)

Ingrediente

500 g macaroane
300 g carne tocata
2-3 oua
50 g stafide
4 linguri cascaval ras
nucsoara
pesmet
sare
piper
Pt sosul Bechamel:
3-4 linguri faina
2 linguri unt
500 ml lapte
2 linguri cascaval ras
1 ou

Mod de preparare

Macaroanele se fierb in apa cu sare aprox. 7-8 minute, apoi se lasa sa se scurga de apa si se aseaza intr-o cratita, turnand peste ele putin unt topit. Se adauga nucsoara, ouale batute si se scutura cratita, pentru ca ouale sa se amestece cu macaroanele.

Separat, se unge o tava cu unt sau cu putin ulei, se tapeteaza cu pesmet si se pune in ea jumatate din macaroane.

Se presara cascaval ras, adaugandu-se dupa aceea carnea tocata, amestecata cu stafidele. Apoi se pune cealalta jumatate de macaroane.

Sosul Bechamel se prepara astfel:
Se topeste untul, se adauga faina, amestecand mereu si avand grija sa nu se rumeneasca, dupa care se toarna laptele, lasand sa fiarba putin. Se sareaza, se pipereaza si se presara cascaval ras pe deasupra.

Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga un ou batut amestecand incontinuu. Se toarna peste macaroane, se presara din nou cascaval ras si se da la cuptor, la foc potrivit, sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Musaca de Macaroane cu Sos Bechamel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Musaca de Macaroane cu Sos Bechamel