Macaroanele se fierb in apa cu sare aprox. 7-8 minute, apoi se lasa sa se scurga de apa si se aseaza intr-o cratita, turnand peste ele putin unt topit. Se adauga nucsoara, ouale batute si se scutura cratita, pentru ca ouale sa se amestece cu macaroanele.
Separat, se unge o tava cu unt sau cu putin ulei, se tapeteaza cu pesmet si se pune in ea jumatate din macaroane.
Se presara cascaval ras, adaugandu-se dupa aceea carnea tocata, amestecata cu stafidele. Apoi se pune cealalta jumatate de macaroane.
Sosul Bechamel se prepara astfel:
Se topeste untul, se adauga faina, amestecand mereu si avand grija sa nu se rumeneasca, dupa care se toarna laptele, lasand sa fiarba putin. Se sareaza, se pipereaza si se presara cascaval ras pe deasupra.
Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga un ou batut amestecand incontinuu. Se toarna peste macaroane, se presara din nou cascaval ras si se da la cuptor, la foc potrivit, sa se rumeneasca.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapa
Comentarii