Musaca de Macaroane cu Sos Bechamel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g macaroane
  • 300 g carne tocata
  • 2-3 oua
  • 50 g stafide
  • 4 linguri cascaval ras
  • nucsoara
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • Pt sosul Bechamel:
  • 3-4 linguri faina
  • 2 linguri unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1 ou

Mod de preparare

Macaroanele se fierb in apa cu sare aprox. 7-8 minute, apoi se lasa sa se scurga de apa si se aseaza intr-o cratita, turnand peste ele putin unt topit. Se adauga nucsoara, ouale batute si se scutura cratita, pentru ca ouale sa se amestece cu macaroanele.

Separat, se unge o tava cu unt sau cu putin ulei, se tapeteaza cu pesmet si se pune in ea jumatate din macaroane.

Se presara cascaval ras, adaugandu-se dupa aceea carnea tocata, amestecata cu stafidele. Apoi se pune cealalta jumatate de macaroane.

Sosul Bechamel se prepara astfel:
Se topeste untul, se adauga faina, amestecand mereu si avand grija sa nu se rumeneasca, dupa care se toarna laptele, lasand sa fiarba putin. Se sareaza, se pipereaza si se presara cascaval ras pe deasupra.

Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga un ou batut amestecand incontinuu. Se toarna peste macaroane, se presara din nou cascaval ras si se da la cuptor, la foc potrivit, sa se rumeneasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Parteneri
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Aveam demult salvata la favorite o reteta de prajitura de la Anamaria, insa abia acum i-a sosit randul. Bineinteles ca eu...

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel