Macaroane Invelite

Postat pe: 05-06-2011
(0)

Ingrediente

100 gr macaroane
2 dovlecei marisori
1/2 ardei rosu
100 gr carne de porc tocata
1 ou
chutney ori sos de rosii
1 lg ulei
sare grunj
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Eh, daca ar fi fost p-aci un topic cu dezastre in bucatarie, as fi postat acolo, fosta Spirala a yafei ... pe care am indraznit s-o construiesc ieri.

Cum nu e un asemenea topic, o sa va arat ce-a iesit din pastele mele ... (dupa ce le-am tratat omeneste, cu migala, exact cum a scris fatayafa - ele s-au gandit sa se darame si sa ma lase cu buza umflata - asadar am facut ce stiu eu mai bine: sa ma complic!

Aveam in frigider niscai dovlecei, carne tocata, ardei, chutney si ... am purces la reparat ce am stricat.

Nu va doresc sa patiti ca mine, dar, eu, care era cat p'aci sa arunc pastele, mi-am adus aminte ca stiu o reteta asemanatoare, dar "la orizontala"

Facem asa: luam doi dovlecei marisori dar inca fragezi (samanta este inca frageda ...) ii taiem felii si ori le punem la cuptor cu un pic de ulei si sare de mare (adica mare de tot, graunti) ori le tragem la gratar, tot asa, unse un pic si sarate.

Prajim carne de porc tocata si-o tratam ca pe cea pt musaca (inabusim vreun sfert de ora inainte de-a o raci). Cand ramane doar uleiul in tigaie, scoatem carnea, o racim si o amestecam cu un ou batut, sare si piper. In uleiul ramas in tigaie, prajim repede cubulete de ardei rosu, scoatem si racim.

Fierbem pastele (mamicutei lor de paste - ca eu am dat instructiuni sa mi se cumpere spaghetti si m-am pomenit cu ele acasa gaurite un pic pe mijloc, haha - erau macaroane subtiiiiiiiiiri care treceau drept spagehetti la prima vedere, of, of) Amestecam pe dansele cu sos de rosii ori sos de ardei rosu copt si le lasam in asteptare. Eu, vazand ca-s macaroane, le-am dat prin centrifuga, sa nu aiba nici un pic de apa, ca sa-mi iasa domul cu pricina!!!

Ungem o tava (care se potriveste pe alta in care vom pune apa) o invelim in felii de dovlecel si punem straturi de una alta - ce avem - pana se umple tava. Cubuletele de ardei rosu le punem primele, ca atunci cand rasturman tava, ele sa fie motz-cocotz in varf! Acoperim cu feliile care atarna, saram din nou cu sare mare si punem la cuptor, in vas cu apa (eu am o tava care este speciala pt asa ceva - 2 tavi ce intra una intr-alta)

La cuptor, in baie de apa, aproximativ 25 de minute, socotiti de cand incepe apa sa fiarba.

Fiindca eu am avut deja pastele fierte si amestecate cu de toate (zidurile daramate ale domului Yafei), nu a mai trebuit decat sa le amestec cu ceva chutney.

Dupa ce la scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca nitel, abia apoi, rasturnati pe un platou potrivit.

Las pozele sa vorbeasca ca eu mi-s catranita rau!

Iote aci, Domul Yafei - ca am tot vorbit de el

Si sosul pe care l-am folosit eu - cel de rosii este oarecum prea obisnuit la toate pastele, asa ca eu l-am inlocuit cu: Chutney
Taiati felii generoase, inconjurati-le cu chutney ori sos din abundenta, inverziti-l un pic cu marar (dovlecelul este bun prieten cu mararul) si busuioc, daca serviti alaturi sos de rosii.

Noi pe-aici mai punem si-o mana de smantana ca deh - unde nu punem noi smanatana?
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Macaroane Invelite" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Macaroane Invelite