Macaroane Invelite

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Macaroane Invelite

Ingrediente

  • 100 gr macaroane
  • 2 dovlecei marisori
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr carne de porc tocata
  • 1 ou
  • chutney ori sos de rosii
  • 1 lg ulei
  • sare grunj
  • piper

Mod de preparare

Eh, daca ar fi fost p-aci un topic cu dezastre in bucatarie, as fi postat acolo, fosta Spirala a yafei ... pe care am indraznit s-o construiesc ieri.

Cum nu e un asemenea topic, o sa va arat ce-a iesit din pastele mele ... (dupa ce le-am tratat omeneste, cu migala, exact cum a scris fatayafa - ele s-au gandit sa se darame si sa ma lase cu buza umflata - asadar am facut ce stiu eu mai bine: sa ma complic!

Aveam in frigider niscai dovlecei, carne tocata, ardei, chutney si ... am purces la reparat ce am stricat.

Nu va doresc sa patiti ca mine, dar, eu, care era cat p'aci sa arunc pastele, mi-am adus aminte ca stiu o reteta asemanatoare, dar "la orizontala"

Facem asa: luam doi dovlecei marisori dar inca fragezi (samanta este inca frageda ...) ii taiem felii si ori le punem la cuptor cu un pic de ulei si sare de mare (adica mare de tot, graunti) ori le tragem la gratar, tot asa, unse un pic si sarate.

Prajim carne de porc tocata si-o tratam ca pe cea pt musaca (inabusim vreun sfert de ora inainte de-a o raci). Cand ramane doar uleiul in tigaie, scoatem carnea, o racim si o amestecam cu un ou batut, sare si piper. In uleiul ramas in tigaie, prajim repede cubulete de ardei rosu, scoatem si racim.

Fierbem pastele (mamicutei lor de paste - ca eu am dat instructiuni sa mi se cumpere spaghetti si m-am pomenit cu ele acasa gaurite un pic pe mijloc, haha - erau macaroane subtiiiiiiiiiri care treceau drept spagehetti la prima vedere, of, of) Amestecam pe dansele cu sos de rosii ori sos de ardei rosu copt si le lasam in asteptare. Eu, vazand ca-s macaroane, le-am dat prin centrifuga, sa nu aiba nici un pic de apa, ca sa-mi iasa domul cu pricina!!!

Ungem o tava (care se potriveste pe alta in care vom pune apa) o invelim in felii de dovlecel si punem straturi de una alta - ce avem - pana se umple tava. Cubuletele de ardei rosu le punem primele, ca atunci cand rasturman tava, ele sa fie motz-cocotz in varf! Acoperim cu feliile care atarna, saram din nou cu sare mare si punem la cuptor, in vas cu apa (eu am o tava care este speciala pt asa ceva - 2 tavi ce intra una intr-alta)

La cuptor, in baie de apa, aproximativ 25 de minute, socotiti de cand incepe apa sa fiarba.

Fiindca eu am avut deja pastele fierte si amestecate cu de toate (zidurile daramate ale domului Yafei), nu a mai trebuit decat sa le amestec cu ceva chutney.

Dupa ce la scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca nitel, abia apoi, rasturnati pe un platou potrivit.

Las pozele sa vorbeasca ca eu mi-s catranita rau!

Iote aci, Domul Yafei - ca am tot vorbit de el

Si sosul pe care l-am folosit eu - cel de rosii este oarecum prea obisnuit la toate pastele, asa ca eu l-am inlocuit cu: Chutney
Taiati felii generoase, inconjurati-le cu chutney ori sos din abundenta, inverziti-l un pic cu marar (dovlecelul este bun prieten cu mararul) si busuioc, daca serviti alaturi sos de rosii.

Noi pe-aici mai punem si-o mana de smantana ca deh - unde nu punem noi smanatana?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Amandine III
2
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola