Sos Ragù:
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.
Tijele de apio se spala si se taie rondele.
Aceste legume se calesc intr-o tigaie mare cu ulei si putina sare. Se adauga carnea tocata (peste care se pune sare) si se mesteca continuu pana cand scade apa lasata de aceasta. Se pune vinul si se lasa la fiert pana cand scade in totalitate. Se adauga sucul de rosii si boiaua de ardei dulce si se mai lasa la fiert circa o ora, mestecand din cand in cand.
Intre timp se prepara sosul Besciamella:
Untul se topeste intr-un vas inalt, se adauga faina, apoi laptele (treptat), sarea si nucsoara si se amesteca energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama, dupa care se ia de pe foc.
Asamblare:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-o tava dreptunghiulara se asambleaza lasagna astfel: sos Besciamella + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Ragù + sos Besciamella + cascaval ras + 4 foi lasagna + sos Besciamella + cascaval ras . tava se baga la cuptor pentru 25 de minute.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii