Inganna Preti

Complexitate
redusa
Inganna Preti

Ingrediente

  • Pentru doua portii:
  • cca 100 gr faina alba
  • 1 ou mediu
  • 1 praf de sare
  • Pentru servire:
  • supa de carne strecurata
  • parmezan ras

Mod de preparare

Pregatim un aluat ca cel de taitei (nu se pune apa sau ulei in acest aluat!). Incepeti cu 80 de grame de faina pentru 1 ou si mai adaugati pe urma, caci depinde mult de dimensiunea oului si de faina (cit este de umeda sau de uscata)

Punem faina pe planseta, facem gaura in mijloc si spargem oul, adaugam pe el sarea si il batem cu o furculita apoi incet incorporam faina de pe margini tot batind oul cu furculita

Framintati aluatul si faceti o bila din el pe care o lasati pe masa de lucru acoperita cu un castron pus cu gura in jos cel putin 30 min.

Luati aluatul si il intindeti cu grija intr-o foaie subtire (cit lama de cutit), sa se vada prin aluat adica. Lasati citeva minute sa se mai usuce foaia, dar nu se se usuce de tot ca pe urma se rupe. Se procedeaza exact ca la foaia de taitei.

Taiati cu rotita ondulata caci asa cere traditia, dar daca nu aveti taiati cu cutitul, in patrate de cca 3 cm*3 cm (eu am mai tras si linii strimbe de au iesit si dreptunghiuri printre ele).

Luati fiecare patrat si uniti doua colturi opuse apasind sa se lipeasca apoi colturile ramase libere le uniti si pe ele unul cu altul. (vezi foto)

Pasta se fierbe in supa strecurata, fara sa clocoteasca, doar pina cind se ridica la suprafata, apoi serviti supa cu aceste paste si adaugati daca vreti parmezan ras (nu apare in poze).
Se numesc Ingâna Prít (dialect) / Inganna Preti (italiana) adica in ro. inseala/pacaleste preotii acesti falsi cappelletti fara umplutura. In Romagna cappelletti sunt pasta cea mai traditionala, asa cum sunt tortellini la Bologna (in Emilia). Evident fiind o pasta umpluta este considerata o pasta pentru mesele festive, de sarbatoare, insa pentru cine era sarac si nu-si permitea sau pentru zilele de post (desi cappelletti se umplu cu brinza care este de post aici) se pregateau aceste paste simple, dar foarte frumoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Desert inghetata cu mango si zmeura
Bucataras.RO

Desert inghetata cu mango si zmeura

Imi era poftă de îngheţată şi doar nu era să cumpăr când e aşa uşor de preparat. Nici nu avem nevoie de...

Desert inghetata cu mango si zmeura
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai