Pregatim un aluat ca cel de taitei (nu se pune apa sau ulei in acest aluat!). Incepeti cu 80 de grame de faina pentru 1 ou si mai adaugati pe urma, caci depinde mult de dimensiunea oului si de faina (cit este de umeda sau de uscata)
Punem faina pe planseta, facem gaura in mijloc si spargem oul, adaugam pe el sarea si il batem cu o furculita apoi incet incorporam faina de pe margini tot batind oul cu furculita
Framintati aluatul si faceti o bila din el pe care o lasati pe masa de lucru acoperita cu un castron pus cu gura in jos cel putin 30 min.
Luati aluatul si il intindeti cu grija intr-o foaie subtire (cit lama de cutit), sa se vada prin aluat adica. Lasati citeva minute sa se mai usuce foaia, dar nu se se usuce de tot ca pe urma se rupe. Se procedeaza exact ca la foaia de taitei.
Taiati cu rotita ondulata caci asa cere traditia, dar daca nu aveti taiati cu cutitul, in patrate de cca 3 cm*3 cm (eu am mai tras si linii strimbe de au iesit si dreptunghiuri printre ele).
Luati fiecare patrat si uniti doua colturi opuse apasind sa se lipeasca apoi colturile ramase libere le uniti si pe ele unul cu altul. (vezi foto)
Pasta se fierbe in supa strecurata, fara sa clocoteasca, doar pina cind se ridica la suprafata, apoi serviti supa cu aceste paste si adaugati daca vreti parmezan ras (nu apare in poze).
Se numesc Ingâna Prít (dialect) / Inganna Preti (italiana) adica in ro. inseala/pacaleste preotii acesti falsi cappelletti fara umplutura. In Romagna cappelletti sunt pasta cea mai traditionala, asa cum sunt tortellini la Bologna (in Emilia). Evident fiind o pasta umpluta este considerata o pasta pentru mesele festive, de sarbatoare, insa pentru cine era sarac si nu-si permitea sau pentru zilele de post (desi cappelletti se umplu cu brinza care este de post aici) se pregateau aceste paste simple, dar foarte frumoase.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaImi plac mult mancarurile simple si aromate si exista foarte multe combinatii pe care le putem face cu un piept de pui si...
Piept de pui dulce cu susanMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii