Gratin din Farfalle cu Sunca si Varza

Complexitate
redusa
Gratin din Farfalle cu Sunca si Varza

Ingrediente

  • -250 g paste fainoase, tip farfalle
  • -250 g sunca, bacon sau kaizer, taiat bucatele
  • -1 varza alba, circa 800 g
  • -1 varza mica rosie, circa 250 g
  • -1 ceapa alba, tocata marunt
  • -1 ceapa rosie, tocata marunt
  • -2 linguri unt
  • -2 lingurite zahar
  • -4 linguri otet de vin rosu
  • -1/2- 1 ardei iute, taiat rondele, dupa gust
  • -2 oua
  • -2 galbenusuri
  • -300 g smantana grasa
  • -1 lingura amidon
  • -200 ml lapte
  • -300 g cascaval ras, emmentaler
  • -1/4 lingurita chimen macinat
  • -1/4 lingurita coriandru pudra
  • -1/4 lingurita nucsoara rasa
  • -paprika iute, dupa gust
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -unt pentru uns

Mod de preparare

Preancalziti cuptorul la 170 grade.
Ungeti cu unt un vas termorezistent si presarati 1/3 din cascavalul ras. Dati deoparte.
Fierbeti pastele fainoase conform indicatiilor de pe pachet si lasati la scurs.
Taiati fideluta, cat mai fin, verzele curatate.

Caliti in unt incins cepele, doar cat sa se inmoaie, apoi adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza, amestecand continuu. Stingeti cu otet si lasati inca 1-2 min sa fiarba.

Adaugati varza, omogenizati cu siropul si lasati-o la inabusit 10 min, la foc potrivit, amestecand ocazional sau pana ce varza este inmuiata. Spre sfarsit puneti si rondelele de ardei iute. Dati deoparte.

Inglobati bucatelele de sunca (bacon sau kaizer), farfalle scurse, condimentati cu chimen, coriandru si potriviti gustul de sare si piper.
Puneti amestecul in vasul termorezistent si nivelati.

Separat, intr-un bol, bateti ouale intregi cu galbenusurile, smantana, amidonul dizolvat in lapte, paprika, nucsoara si sare, piper, dupa gust.

Turnati uniform peste amestecul din vasul termorezistent si presarati deasupra restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 35- 45 min, la foc potrivit sau pana ce prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie