Chiftele cu Legume, Sos de Rosii si Spaghete din Hrisca

Complexitate
redusa
Chiftele cu Legume, Sos de Rosii si Spaghete din Hrisca

Ingrediente

  • Portii: 4-6
  • Pentru chiftele:
  • 500 g carne de vita tocata
  • 1/2 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/4 lingurita cimbru verde
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru sos:
  • 1/2 lingura ulei de cocos extra virgin
  • 1/2 ceapa taiata marunt
  • 1 dovlecel verde taiat dupa plac
  • 1/2 ardei rosu taiat marunt
  • sare si piper dupa gust
  • un praf mic de fulgi de chili
  • 1 lingura de busuioc verde maruntit
  • 250 g sos de rosii
  • paste din faina de grau si faina de hrisca sau alta garnitura aleasa

Mod de preparare

In blender mixati ceapa, ardei, usturoi si cimbru. Intr-un bol amestecati aceasta pasta cu sare, piper si carnea tocata. Formati chiftelele dupa plac si prajiti-le in putin ulei. Lasati-le apoi deoparte.
Intr-o tigaie caramelizati ceapa in uleiul de cocos, adaugati dovlecelul si bucatile de ardei. Caliti si acestea puneti fulgii de chili si turnati sosul de rosii. Cand incepe sa fiarba adaugati chiftelele. Lasati sa fiarba la foc mic pana cand chiftelele si legumele sunt facute dupa plac apoi adaugati busuiocul. Fierbeti spaghetele conform instructiunilor indicate. Optional garnisiti cu busuioc verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc