Somon Marinat cu Aroma de Kiwi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Somon Marinat cu Aroma de Kiwi

Ingrediente

  • 4 bucati de somon fille
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/4 lingurita piper
  • Ulei pentru uns tigaia
  • Garnitura de fructe:
  • 100 g mango taiat cubulete
  • 100 g kiwi taiat cubulete
  • 2-3 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 1/4 cana suc de portocale sau mandarine

Mod de preparare

Sosul pentru marinare:
Se combina mierea, sosul de soia, uleiul de masline si piperul.

Prepararea pestelui:
Pestele se pune intr-o punga, impreuna cu sosul si se marineaza timp de 10 minute. Rotiti pestele cu fata in jos dupa primele 5 minute.

Se scoate pestele si se pune intr-o tigaie incinsa care a fost unsa cu putin ulei inainte, sau pe gratar. Sosul ramas in punga se arunca.

Frigeti pestele cate 5 minute pe fiecare parte sau pana cand este facut.

Garnitura de fructe:
Cat e pestele pe ochi, pregatiti garnitura de fructe. Combinati cele 4 ingrediente. Puneti peste somon si serviti.

Este o reteta usoara, perfecta pentru o zi de vara fierbinte. Fructele pot fi combinate in functie de preferinte: ananas – mango, piersici – mango etc.


Eu am folosit 2 bucati de somon si niste cod, pentru ca asta aveam in frigider. Dar se preteaza mai bine combinatia cu somon.

De asemenea, eu n-am rezistat fara sa pun sare pe peste, desi reteta nu solicita asta. Dar na, am si eu fixatiile mele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pasta de ardei kapia
Bucataras.RO

Pasta de ardei kapia

Pasta de ardei kapia
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola