Macrou cu Masline in Sos Rosu

Complexitate
redusa
Macrou cu Masline in Sos Rosu

Ingrediente

  • 2 kg macrou
  • 500 ml bulion
  • 300 gr masline
  • 10 cepe micute sau 5 potrivite
  • 2 capatani usturoi
  • 100 ml otet (eu am avut otet din vin de casa)
  • 10 frunze de dafin
  • o lingurita piper boabe
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper si vegeta se pun dupa gust
  • patrunjel dupa gust (eu am avut congelat)
  • apa in functie de tava

Mod de preparare

Pestele se curata in interior, i se taie aripioarele si coada, dupa care se spala bine cu apa rece. Se aseaza intr-o tava unul langa altul si se condimenteaza pe ambele parti, cat si in interior cu sare, piper si vegeta. Cantitatea condimentelor se pune in functie de gustul fiecaruia.

In interiorul pestelui se pun cate doua masline si cate o bucatica de ceapa. Ceapa se pune intre cele doua masline. Restul de ceapa si masline se aseaza printre pesti in tava. Cateii de usturoi se taie in doua si se adauga si acestia in tava printre pesti.

Se adauga bulionul, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul boabe si apa pana la nivelul pestelui.

Tava se pune in cuptor la foc potrivit, iar cand s-a evaporat jumatate din cantitatea de apa se intorc pestii pe partea cealalta. Se ma lasa la cuptor pana ce se evapora din apa, iar pestii se rumenesc usor.
Cand sunt gata se presara pe deasupra patrunjel tocat si se servesc cu garnitura dorita, impreuna cu sosul rezultat.

Eu am servit cu cartofi natur si salata de varza.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu iaurt si caise
3
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Gogosari si conopida in otet
Bucataras.RO

Gogosari si conopida in otet

Pentru iubitorii de gogosari in otet acompaniati cu o frumoasa conopida, aceasta reteta este tare gustoasa de te lingi pe...

Gogosari si conopida in otet
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura