Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton

Postat pe: 08-06-2013
(0)

Ingrediente

4 dovlecei verzi (zucchine)
1 cutie de ton (120 gr) in ulei cu tot uleiul ei
2 rosii uscate
1 mina de iarba ciorii
2 ramurele de menta
2 linguri de pesmet (cca)
2 fileuri de ansoa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Dupa ce le spalam, taiem marginile si taiem in doua pe lungime, scobim miezul dovleceilor/zucchinelor cu unealta cu care se scoate miezul de la pepenele galben (sau cu o lingurita).

Intre timp pe foc am pus o oala cu apa la fiert si introducem dovleceii scobiti in apa clocotita timp de 5 minute. Apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca si sa se scurga foarte bine in timp ce pregatim umplutura.

Mixam cu mixerul vertical sau in blender sau chiar dam pe razatoare miezul dovleceilor.

Spalam iarba ciorii si menta. Le tocam marunt cu semiluna (e mai usor decit cu cutitul).

Tocam tot cu semiluna de preferat: ansoa si rosiile uscate din ulei.

Amestecam totul cu miezul dovleceilor si rasturnam conserva de ton cu uleiul ei (nu trebuie sa fie mai mult de 1-2 linguri de ulei maxim). Adaugam pesmetul si amestecam.

Asezam in tava cojile de dovlecel si punem pe fiecare cu lingura umplutura. Coacem in cuptorul deja incalzit la 200 grade C cca 30 min sau pina cind dovlecelul este copt si umplutura crocanta pe deasupra.

Serviti cald sau rece, ca aperitiv sau fel principal.

Puteti inlocui:
- ceapa ciorii cu putina ceapa verde.
- ansoa cu o conserva de sardine sau macrou in ulei (scursa evident de ulei).
- rosiile uscate cu ardei copt
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton