Crapul se curata de solzi, se eviscereaza (normal ar fi sa lasati capul) si apoi se spala si cu un servet il stergem bine sa nu ramana ud. Se condimenteaza in interior cu sare si piper si se lasa sa stea asa la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura o pregatim in felul urmator: Se taie marunt o ceapa care se caleste pe 3 linguri de ulei. Ciupercile sa tau felii si se adauga la ceapa. Tot atunci adaugam si orezul spalat si scurs, si le calim un pic impreuna. Adaugam peste un pic de apa (sa zicem cam 100 ml apa)si cei 50 ml vin alb. Orezul incepe sa se umfle si cand este bine inflorit adaugam patrunjelul verde tocat si sare si piper dupa gust.
Cu aceasta umplutura se umple crapul si apoi se coase deschizatura burtii.
Morcovul, patrunjelul, usturoiul il taiem rondele, iar ceapa ramasa o taiem felii mai grosute si toate legumele se aseaza in tava in care am pus cele 5 linguri de untura. Crapul se unge cu un pic de ulei se aseaza pe patul de legume se pune 100 ml vin si tot atata apa, se condimenteaza cu sare si delikat si un pic de rozmarin maruntit si se da la cuptor ptr circa 30 minute. In timpul incare sta in cuptor se stropeste cu zeama din tava. La jumatea timpuli de coacere intoarcem crapul si il lasam mai departe la copt.
Se scoate in cele din urma din cuptor se aseaza legumele pe un platou si peste asezam crapul copt. Se scoate ata cu care a fost cusut, se stropeste cu zeama de lamaie si se portioneaza.
Se serveste fierbinte, fara garnitura deoarece este umplut cu orez.
Alaturi se poate servi un vin alb.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm vazut rulada asta la bucataras Dya si mi-a placut din prima. Nu a trecut mult timp si am pus in practica reteta, care, de...
Rulada de pui cu ardei kapia si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii