Ingrediente
● 1 crap de 15 kg |
● 1 cescuta orez |
● 4 buc ceapa |
● 1 cutie ciuperci |
● 1 legatura patrunjel verde |
● 1 morcov |
● 3 catei usturoi |
● 1 patrunjel radacina |
● 1 lamaie |
● 50 ml vin alb ce se pune in orez |
● 100 ml vin alb se pune in tava in care coacem crapul |
● sare |
● piper |
● delikat |
● untura de rata vreo 5 linguri mari (se poate folosi si uleiul) |
Mod de preparare
Crapul se curata de solzi, se eviscereaza (normal ar fi sa lasati capul) si apoi se spala si cu un servet il stergem bine sa nu ramana ud. Se condimenteaza in interior cu sare si piper si se lasa sa stea asa la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura o pregatim in felul urmator: Se taie marunt o ceapa care se caleste pe 3 linguri de ulei. Ciupercile sa tau felii si se adauga la ceapa. Tot atunci adaugam si orezul spalat si scurs, si le calim un pic impreuna. Adaugam peste un pic de apa (sa zicem cam 100 ml apa)si cei 50 ml vin alb. Orezul incepe sa se umfle si cand este bine inflorit adaugam patrunjelul verde tocat si sare si piper dupa gust.
Cu aceasta umplutura se umple crapul si apoi se coase deschizatura burtii.
Morcovul, patrunjelul, usturoiul il taiem rondele, iar ceapa ramasa o taiem felii mai grosute si toate legumele se aseaza in tava in care am pus cele 5 linguri de untura. Crapul se unge cu un pic de ulei se aseaza pe patul de legume se pune 100 ml vin si tot atata apa, se condimenteaza cu sare si delikat si un pic de rozmarin maruntit si se da la cuptor ptr circa 30 minute. In timpul incare sta in cuptor se stropeste cu zeama din tava. La jumatea timpuli de coacere intoarcem crapul si il lasam mai departe la copt.
Se scoate in cele din urma din cuptor se aseaza legumele pe un platou si peste asezam crapul copt. Se scoate ata cu care a fost cusut, se stropeste cu zeama de lamaie si se portioneaza.
Se serveste fierbinte, fara garnitura deoarece este umplut cu orez.
Alaturi se poate servi un vin alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crap Umplut (Toltot Ponty)" nu uita sa ii faci un review.
Umplutura o pregatim in felul urmator: Se taie marunt o ceapa care se caleste pe 3 linguri de ulei. Ciupercile sa tau felii si se adauga la ceapa. Tot atunci adaugam si orezul spalat si scurs, si le calim un pic impreuna. Adaugam peste un pic de apa (sa zicem cam 100 ml apa)si cei 50 ml vin alb. Orezul incepe sa se umfle si cand este bine inflorit adaugam patrunjelul verde tocat si sare si piper dupa gust.
Cu aceasta umplutura se umple crapul si apoi se coase deschizatura burtii.
Morcovul, patrunjelul, usturoiul il taiem rondele, iar ceapa ramasa o taiem felii mai grosute si toate legumele se aseaza in tava in care am pus cele 5 linguri de untura. Crapul se unge cu un pic de ulei se aseaza pe patul de legume se pune 100 ml vin si tot atata apa, se condimenteaza cu sare si delikat si un pic de rozmarin maruntit si se da la cuptor ptr circa 30 minute. In timpul incare sta in cuptor se stropeste cu zeama din tava. La jumatea timpuli de coacere intoarcem crapul si il lasam mai departe la copt.
Se scoate in cele din urma din cuptor se aseaza legumele pe un platou si peste asezam crapul copt. Se scoate ata cu care a fost cusut, se stropeste cu zeama de lamaie si se portioneaza.
Se serveste fierbinte, fara garnitura deoarece este umplut cu orez.
Alaturi se poate servi un vin alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crap Umplut (Toltot Ponty)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany