Ingrediente
● 1 kg 1/2 de peste, crap si salau si 1/2 kg pesti mici, amestecati, carasei, babusca, rosioara, obleti |
● 1 morcov mare |
● 1 patrunjel radacina mic, |
● 1 telina mica, |
● 2 cepe mari, |
● 2 ardei grasi |
● 1 gogosar rosu, |
● 3 rosii mari, |
● 1 lingura cu bulion |
● 500 g cartofi |
● 1/2 cana de orez |
● 3 oua |
● 250 g smantana |
● 1/2 litru bors |
● 2 linguri otet, |
● 1 legatura leustean |
● 1 legatura patrunjel |
● 1 legatura loboda, |
● un varf de lingurita de busuioc |
● untdelemn, |
● sare |
● piper, |
● ardei iute |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Crapul si salaul, fara cap si aripioare, se curata si se portioneaza in cateva bucati, de latime potrivita.
Pestele mic se curata si se lasa neportionat, dar fara cap.
Se zvanta pe un stergar si se sareaza.
Toate legumele, mai putin cartofii si rosiile, se toaca marunt, si se calesc in ulei, intr-o cratita, 5 min.
Apoi, legumele impreuna cu uleiul in care au fost calite, se toarna intr-un ceaun mare, in 10 l de apa, incalzita in prealabil.
Cand incepe sa fiarba, se adauga si cartofii taiati cubulete.
Dupa ce da in clocot , se adauga borsul, rosiile taiate, bulionul si orezul, se fierbe 10 min.
Abia apoi se adauga pestele si lasa inca 10-15 min.
Ouale se bat bine cu smantana, un varf de sare si o lingurita cu otet, se subtiaza cate putin, cu ciorba si incet, se toarna in oala.
Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata, busuiocul, se pune un capac si se mai lasa acoperita pentru aromatizare.
Se serveste fierbinte, cu un mujdei slab alaturi, intr-un castron separat, pentru pestele din ciorba si cu ardei iuti.
Se recomanda tuica sau vodca inainte de masa.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de peste `Dunarea`" nu uita sa ii faci un review.
Pestele mic se curata si se lasa neportionat, dar fara cap.
Se zvanta pe un stergar si se sareaza.
Toate legumele, mai putin cartofii si rosiile, se toaca marunt, si se calesc in ulei, intr-o cratita, 5 min.
Apoi, legumele impreuna cu uleiul in care au fost calite, se toarna intr-un ceaun mare, in 10 l de apa, incalzita in prealabil.
Cand incepe sa fiarba, se adauga si cartofii taiati cubulete.
Dupa ce da in clocot , se adauga borsul, rosiile taiate, bulionul si orezul, se fierbe 10 min.
Abia apoi se adauga pestele si lasa inca 10-15 min.
Ouale se bat bine cu smantana, un varf de sare si o lingurita cu otet, se subtiaza cate putin, cu ciorba si incet, se toarna in oala.
Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata, busuiocul, se pune un capac si se mai lasa acoperita pentru aromatizare.
Se serveste fierbinte, cu un mujdei slab alaturi, intr-un castron separat, pentru pestele din ciorba si cu ardei iuti.
Se recomanda tuica sau vodca inainte de masa.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de peste `Dunarea`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 04.04.2012 22:06:49
Eu fac altfel aceasta ciorba de peste ,si este reteta din Sulina .Pestele mic se fierbe pana se face praf .Ce mai ramane se poate face pasta cu blendarul.In zeama se pun legumele si se fierb.Pestele bucati l-am trecut prin tigaie si l-am pus peste zeama cu legume fierte.Apoi se bate galbenus de ou cu smantana si otet si se adauga in ciorba .Capetele se pot fierbe cu pestele marunt ,adica f.bine ca sa nu fie intreg in ciorba .Este o ciorba f.gustoasa asa.