Ciorba de peste `Dunarea`

Postat pe: 21-11-2010
(3)

Ingrediente

1 kg 1/2 de peste, crap si salau si 1/2 kg pesti mici, amestecati, carasei, babusca, rosioara, obleti
1 morcov mare
1 patrunjel radacina mic,
1 telina mica,
2 cepe mari,
2 ardei grasi
1 gogosar rosu,
3 rosii mari,
1 lingura cu bulion
500 g cartofi
1/2 cana de orez
3 oua
250 g smantana
1/2 litru bors
2 linguri otet,
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
1 legatura loboda,
un varf de lingurita de busuioc
untdelemn,
sare
piper,
ardei iute

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Crapul si salaul, fara cap si aripioare, se curata si se portioneaza in cateva bucati, de latime potrivita.
Pestele mic se curata si se lasa neportionat, dar fara cap.
Se zvanta pe un stergar si se sareaza.
Toate legumele, mai putin cartofii si rosiile, se toaca marunt, si se calesc in ulei, intr-o cratita, 5 min.
Apoi, legumele impreuna cu uleiul in care au fost calite, se toarna intr-un ceaun mare, in 10 l de apa, incalzita in prealabil.
Cand incepe sa fiarba, se adauga si cartofii taiati cubulete.
Dupa ce da in clocot , se adauga borsul, rosiile taiate, bulionul si orezul, se fierbe 10 min.
Abia apoi se adauga pestele si lasa inca 10-15 min.
Ouale se bat bine cu smantana, un varf de sare si o lingurita cu otet, se subtiaza cate putin, cu ciorba si incet, se toarna in oala.
Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata, busuiocul, se pune un capac si se mai lasa acoperita pentru aromatizare.

Se serveste fierbinte, cu un mujdei slab alaturi, intr-un castron separat, pentru pestele din ciorba si cu ardei iuti.
Se recomanda tuica sau vodca inainte de masa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de peste `Dunarea`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lela
•  04.04.2012 22:06:49

Eu fac altfel aceasta ciorba de peste ,si este reteta din Sulina .Pestele mic se fierbe pana se face praf .Ce mai ramane se poate face pasta cu blendarul.In zeama se pun legumele si se fierb.Pestele bucati l-am trecut prin tigaie si l-am pus peste zeama cu legume fierte.Apoi se bate galbenus de ou cu smantana si otet si se adauga in ciorba .Capetele se pot fierbe cu pestele marunt ,adica f.bine ca sa nu fie intreg in ciorba .Este o ciorba f.gustoasa asa.

nicutzu
•  27.08.2010 10:24:29

cu pestele mic ,ce faci?

pilot1974
•  17.07.2009 12:02:01

de ce nu sau folosit si capurile?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de peste `Dunarea`