Caracatita in Stil Spaniol (pulpo A la Gallega)

Complexitate
redusa
Caracatita in Stil Spaniol (pulpo A la Gallega)

Ingrediente

  • -1 caracatita de max 1 kg
  • -13 sau 15 cartofiori
  • -ulei de masline
  • -boia
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Caracatita mea a fost congelata, asa ca, am scos- o din congelator, am pus-o intr-un bol si am bagat-o la frigider, asa incat sa se descongeleze treptat in 12 ore. A doua zi de dimineata am pus-o la fiert. Ii trebuie cam 1 h sa se fragezeasca, asa incat sa intre furculita usor in ea.

Separat, spalati cartofii si puneti-i la fiert cu tot cu coaja. Incercati cartofii cu furculita, cand credeti ca sunt fierti, daca intra usor in ei, inseamna ca sunt gata si puneti sa-i scoateti din apa. Asadar odata scosi din apa, se lasa la racit.

Atunci cand caracatita trece testul cu furculita, o scoateti si pe ea din apa si o lasati sa se raceasca putin. Dupa ce cartofii s-au racit putin, ii curatati de coaja. Curatati, pot fi taiati in doua si se pot aseza pe platou.

Aranjati pe platou, se stropesc cu ulei de masline, din abundenta, se adauga sare, piper si boia. Lasati deoparte cartofii si ocupati-va de caracatita. Dupa ce si aceasta s-a racit, se spala si se curata (daca e necesar).

Curatata, se taie rondele si se aseaza pe platou. Caracatita taiata, se stropeste cu ulei de masline din belsug si se adauga sare, piper si boia.

Puteti ca sa aranjati pe platou, cum am facut eu, cartofi pe marginea platoului si caracatita in mijloc sau puteti ca sa taiati cartofii rondele, sa ii stropiti cu ulei de masline, sa adaugati sare, piper si boia si deasupra lor sa puneti caracatita, care si ea a fost asezonata cu cele de mai sus .... cum doriti, in orice caz, se mananca impreuna, caracatita cu cartofi!

E un menu, usor de preparat, sanatos si extrem de gustos!
Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola