Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura

Complexitate
redusa
Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura

Ingrediente

  • Ptr scrobi (tarhana,razalai) avem nevoie de :
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde ouale
  • un praf de sare , facem un aluat tare
  • Ptr umplutura avem nevoie de :
  • 1/2 ceasca de ceai de orez
  • Scrobi
  • 6-7 cepe mijlocii
  • pasta de ardei (se poate folosi si ardei gras proaspat 3 bucati)
  • boia
  • 3 liguri mari de untura
  • sare, piper, delikat
  • slanina feliute mai grosute
  • carne, ciolan sau os afumat se pune la fiert impreuna cu sarmalele

Mod de preparare

Aluatul tare se da pe razatoarea mare si se pun in tava la cuptor unde se tine pana se usca si capata o culoare maronie.
Ceapa se taie marunt (daca folositi ardei proaspat taiati si ardeii),si se caleste pe untura impreuna cu pasta de ardei (cca 5 linguri mari).

Dupa ce am calit adaugam scrobii, orezul,si codimentam cu sare ,piper si delikat si le amestecam bine . Foile de varza le umplem cu aceast amestec si in mijlocul umpluturii punem si o feliuta de slanina afumata.

In oala in care fierbem sarmalutele punem varza tocata ,peste punem un os afumat sau ciolan afumat , asezam si sarmalele si apoi turnam apa cat sa le acopere si mai punem cam 100 ml ulei(fierbe frunza de varza murata mai bine, nu ramane tare), sare o idee, nu prea multa daca punem afumatura ca e si ea sarata , piper boabe cat luati intre degete, si un pic de maghiran.

Acum le putem pune sa fiarba la foc mic.

Daca folositi varza dulce peste se pune bulion cand o dam la fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa