Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura

Complexitate
redusa
Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura

Ingrediente

  • Ptr scrobi (tarhana,razalai) avem nevoie de :
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde ouale
  • un praf de sare , facem un aluat tare
  • Ptr umplutura avem nevoie de :
  • 1/2 ceasca de ceai de orez
  • Scrobi
  • 6-7 cepe mijlocii
  • pasta de ardei (se poate folosi si ardei gras proaspat 3 bucati)
  • boia
  • 3 liguri mari de untura
  • sare, piper, delikat
  • slanina feliute mai grosute
  • carne, ciolan sau os afumat se pune la fiert impreuna cu sarmalele

Mod de preparare

Aluatul tare se da pe razatoarea mare si se pun in tava la cuptor unde se tine pana se usca si capata o culoare maronie.
Ceapa se taie marunt (daca folositi ardei proaspat taiati si ardeii),si se caleste pe untura impreuna cu pasta de ardei (cca 5 linguri mari).

Dupa ce am calit adaugam scrobii, orezul,si codimentam cu sare ,piper si delikat si le amestecam bine . Foile de varza le umplem cu aceast amestec si in mijlocul umpluturii punem si o feliuta de slanina afumata.

In oala in care fierbem sarmalutele punem varza tocata ,peste punem un os afumat sau ciolan afumat , asezam si sarmalele si apoi turnam apa cat sa le acopere si mai punem cam 100 ml ulei(fierbe frunza de varza murata mai bine, nu ramane tare), sare o idee, nu prea multa daca punem afumatura ca e si ea sarata , piper boabe cat luati intre degete, si un pic de maghiran.

Acum le putem pune sa fiarba la foc mic.

Daca folositi varza dulce peste se pune bulion cand o dam la fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie