Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Ptr scrobi (tarhana,razalai) avem nevoie de :
3 oua
faina cat cuprinde ouale
un praf de sare , facem un aluat tare
Ptr umplutura avem nevoie de :
1/2 ceasca de ceai de orez
Scrobi
6-7 cepe mijlocii
pasta de ardei (se poate folosi si ardei gras proaspat 3 bucati)
boia
3 liguri mari de untura
sare, piper, delikat
slanina feliute mai grosute
carne, ciolan sau os afumat se pune la fiert impreuna cu sarmalele

Mod de preparare

Aluatul tare se da pe razatoarea mare si se pun in tava la cuptor unde se tine pana se usca si capata o culoare maronie.
Ceapa se taie marunt (daca folositi ardei proaspat taiati si ardeii),si se caleste pe untura impreuna cu pasta de ardei (cca 5 linguri mari).

Dupa ce am calit adaugam scrobii, orezul,si codimentam cu sare ,piper si delikat si le amestecam bine . Foile de varza le umplem cu aceast amestec si in mijlocul umpluturii punem si o feliuta de slanina afumata.

In oala in care fierbem sarmalutele punem varza tocata ,peste punem un os afumat sau ciolan afumat , asezam si sarmalele si apoi turnam apa cat sa le acopere si mai punem cam 100 ml ulei(fierbe frunza de varza murata mai bine, nu ramane tare), sare o idee, nu prea multa daca punem afumatura ca e si ea sarata , piper boabe cat luati intre degete, si un pic de maghiran.

Acum le putem pune sa fiarba la foc mic.

Daca folositi varza dulce peste se pune bulion cand o dam la fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adi
•  13.04.2007 11:25:09

Felicitari Leila - o reteta foarte interesanta si bine documentata cu poze foarte reusite ;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura