Praz cu Bacon si Besamel la Cuptor

Postat pe: 28-02-2013
(0)

Ingrediente

4-5 fire de praz
250 gr (dar mergea chiar 400-500gr)
felii de bacon afumat
500 ml lapte
50 gr unt
1 lingura cu virf de faina de orez (merge si amidon de porumb, faina alba, amidon de cartofi)
parmezan ras (eu am pus Grana Padano, merge si alt fel de cascaval)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Curatam si taiem in bucati potrivite prazul. Punem bucatile la fiert la aburi (citeva minute in oala sub presiune, cca 5 minute) sau cit este nevoie in oala normala (pina cind intra furculita in praz) . Putem insa sa fierbem clasic in apa cu sare prazul.

Rezultatul este acelasi. In ambele cazuri lasati prazul sa se raceasca intr-o strecuratoare, daca l-ti fiert in apa o sa il lasti la scurs un timp mai indelungat, trebuie sa iasa apa din el altfel va inmuia beshamelul, lasa apa in tava la cuptor.

Preparam beshamelul: punem in cratita untul cu faina, amnestecam pina se topeste untul si se amesteca cu faina, varsam laptele si amestecam cu telul ca sa nu aiba cocoloase, apoi continuam sa amestecam pe foc mic cu o lingura de lemn pina cind sosul se ingroase bine de tot.


Invelim fiecare bucata de praz in bacon taiat foarte subtire si asezam bucatile in tava in care am pus deja citeva linguri de beshamel. Varsam sosul beshamel peste rulourile de praz si bacon si radem parmezan/grana/cascaval deasupra.

Introducem tava in cuptorul deja incalzit la 180°c si lasam cit este nevoie pina se gratineaza la suprafata. Lasam sa se raceasca cca 10 minute inainte de a servi.
nota 1: eu nu am pus sare in sosul beshamel pentru ca si baconul si parmezanul (grana in cazul meu) sunt destul de sarate.

nota 2: cine vrea poate sa adauge in plus 100 gr de cascaval sau parmezan ras in sosul beshamel, va obtine sosul Mornay, foarte bun mai ales in combinatie cu legume la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Praz cu Bacon si Besamel la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Praz cu Bacon si Besamel la Cuptor