Orez de Post cu Ciuperci, Zarzavaturi si Susan

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez de Post cu Ciuperci, Zarzavaturi si Susan

Ingrediente

  • 1/2 jumatate de cand cu orez (cana are 250 ml)
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel mic
  • 1 pastarnac mic de tot
  • 1 ceapa
  • 250 gr ciuperci
  • 5 linguri de ulei
  • 50 ml vin alb
  • 1 catel de usturoi
  • un praf de ghimbir (sau dupa gustul vostru)
  • 1 fir de telina (tulpina) sare si piper dupa gust
  • sos de soia (soy sauce) marar dupa gust (eu am pus doar o lingurita din cel uscat)
  • 3 lingurite de seminte de susan

Mod de preparare

Se spala si se curata zarzavaturile si ciupercile dupa care se feliaza toate. Ceapa se toaca marunt. Orezul se pune la fiert in apa. o cana si jumatate de apa la jumatate de cana de orez (cantitatea de apa variaza in functie de orezul care il folositi).

Semintele de susan se pun intr-o tigaie micuta si se prajesc 2 minute dupa care se pun deoparte.
Intr-o tigaie se pun cele 5 linguri de ulei (eu am folosit de cocos) si ceapa tocata, se lasa la prajit. Cand devine sticloasa se adauga morcovul, patrunjelul, pastarnacul si telina feliate si se dunstuie mai departe.

Se adauga ciupercile dupa circa 5 minute si se adauga un strop de apa. Cand sant aproape gata ciupercile si nu mai aveti lichid absolut deloc in tigaie, se adauga vinul si se lasa la fiert pana se evapora tot. Intre timp orezul e gata fiert.

In tigaia cu zarzavaturi si ciuperci se adauga inainte de a stinge focul, si o lingura de soy sauce si ghimbirul, se amesteca bine si dupa un minut se stinge focul. Se verifica de sare si piper (aveti grija -sosul de soia este destul de sarat) se adauga usturoiul pisat si mararul, precum si orezul si se uniformizeaza. Se serveste cu castraveti murati sau cum a servit dl din dotare, cu un gratar de pui.

Deasupra orezului, in farfurie, se presara seminte de susan prajite. Nu se incorporeaza in orez pentru ca se umezesc foarte repede si nu mai au textura crocanta si gustul fain de susan prajit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura