Musaca Invelita in Teci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Musaca Invelita in Teci

Ingrediente

  • 5 cartofi mai mari un pic ca pumnul
  • o mana zdravana de teci de fasole verde din cele mai lunguiete
  • 1 lingura de cascaval ras
  • un ou
  • 300 g carne tocata amestec porc cu vita
  • 1 ceapa mica
  • 4 graunti de usturoi
  • 1 lingurita de crema de branza cu smantana Apetito
  • 1 lingura doua de unt
  • o lingura de pesmet
  • sare
  • piper
  • 1/2 ardei rosu capia
  • 1 lingurita smantana
  • 1 bucata de praz cam cat palma
  • 1 morcov mic
  • 2 linguri pasta de tomate
  • un pic de ulei
  • 2 ciuperci champignon proaspete
  • O gramada de lucruri, dar iese tare buna!

Mod de preparare

Incepem prin a ferbe cartofii in coaja in apa simpla. Apoi, separat, in alta oala, fierbem apa cu putina sare si oparim tecile, le mai lasam un pic sa nu fie fierte de tot si molesite, doar aldente. Apoi tocam marunt ceapa, ardeiul, prazul, usturoiul si le calim in putin ulei, 2 linguri acolo. Apoi adaugam si carnea tocata si amestecam din cand in cand si apoi si pasta de tomate. Dam un praf de sare si piper si oprim focul fiindca se mai fac si in cuptor, ideea era sa mai scapam de zeama si sa capete un usor gust de caleala.

Apoi pasam cartofii fierti bine si curatati de coaja si ii amestecam cu unt, sare, crema de branza si smantana.

Pregatim vasul de portelan uns cu unt bine de tot si apoi tapetat cu pesmet. Punem primul strat de piure. Apoi amestecul de carne si legume apoi asezam pe margine impingand usor catre baza si putin indiagonala tecle de fasole verde. Apoi punem iar piureul ramas. Deasupra de tot turnam un ou batut amestecat cu o lingura de cascaval ras si apoi aseza si cele 2 ciuperci taiate in cate 6-8 trinughiuri. Bagam la cuptorul care trebuie sa fie incins dinainte si lasam sa se rumenesca. S-ar putea sa mai apara la suprafata zeama pentru ca lasa si ciupercile si mai e si cascavalul care lasa grasime plus untul care se topeste. Aceasta zeama se poate aduna cu usurinta cu o lingura de deasupra.

Cand s-a rumenit frumos scoatem si servim calda! Este deosebit de gustoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa