Vinetele se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. Cuburile de vinete, se pun intr-o strecuratoare, se sareaza si se lasa la inmuiat putin. Intre timp, pana se inmoaie cuburile de vinete, se pune o oala cu apa, la foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, cuburile de vinete se baga sub un jet de apa, dupa care se pun la fiert, pt 5-7 minute, pana cand sunt moi. Fierte, se scurg de apa.
Apoi, se zdrobesc cu furculita. Frunzele de patrunjel se spala, se toc si se pun peste piureul de vinete. Se mai adauga 5 linguri de pesmet, lingurile de branza rasa, oul, sare si piper si se amesteca. Cu mana se ia din compozitie si se formeaza crochetele. Fiecare crocheta se da prin pesmet.
Intr-o tava se pune hartie de copt si 2 linguri de ulei, cu care se unge bine hartia de copt. Crochetele se aranjeaza in tava. Tava se da la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.
Se servesc caldute sau chiar reci!
Pofta buna!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii