Conopida (Mediteraneeana) cu Rosii si Masline

Postat pe: 27-11-2013
(0)

Ingrediente

1 conopida medie
cca 1 cana de ceai cu pulpa de rosii
2 catei de usturoi
masline negre de preferat fara simburi dupa gustul vostru
2-3 rosii uscate tocate marunt
patrunjel verde tocat proaspat
facultativ: putin vin
sare si piper
1-2 linguri cu ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
- am curatat si spalat conopida si am fiert-o la aburi, cind era fiarta cam pe jumatate am scos-o din oala si am asezat-o intr-un vas care merge la cuptor

- conopida poate fi fiarta si in oala cu apa daca nu aveti cosulet pentru fiert la aburi, dar atunci puneti apa in oala numai pina la jumatatea conopidei, acoperiti cu capac si lasati sa fiarba baza, cotorul in apa si virfurile buchetelelor doar in aburul format in oala

- in timp ce conopida fierbe intr-o alta cratita pregatiti sosul, puneti uleiul, cateii de usturoi, pulpa de rosii si rosiile uscate tocate marunt, caperi daca ati hotarit sa-i puneti, putina sare (atentie la sare daca ati pus caperi chiar si desarati tot mai au sare in ei) si lasati sa fiarba usor

- Cind conopida e pe jumatate fiarta o puneti intr-un vas pentru cuptor de prefernta mai inalt si turnati deasupra si de jur imprejur sosul de rosii cu masline si restul ingredientelor.

- introduceti vasul la cuptor si lasati la foc mare 15-20 minute ...

Recuperati cateii de usturoi, se presara cu patrunjel verde tocat si piper proaspat macinat si se serveste. Foarte buna cu piine unsa cu putin ulei si prajita la cuptor.
Vara, mai ales, cind nu vrem sa folosim cuptorul poate fi gatita si pe flacara aragazului, punem conopida cruda intr-o cratita inalta, adaugam pina la jumatatea ei pulpa de rosii condimentata cum ne place cu ingredientele de mai sus, acoperim cu capac si lasam sa fiarba pina cind sosul s-a ingrosat (prin evaporarea apei fara sa adaugam faina, amidon sau altceva) si conopida s-a fiert pe jumatate in sos partea de la baza mai tare si in aburii sosului de rosii partea delicata a inflorescentei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Conopida (Mediteraneeana) cu Rosii si Masline" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Conopida (Mediteraneeana) cu Rosii si Masline