Cartofi umpluti

Complexitate
redusa
Cartofi umpluti

Ingrediente

  • am folosit urmatoarele ingrediente:
  • 0 cescuta de orez
  • 6 ciuperci
  • un morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 lg ulei masline
  • 4 cartofi
  • o lg concentrat de legume
  • piper
  • 250ml smantana
  • un pic de cascaval
  • o lg de faina

Mod de preparare

Cartofii i-am spalat bine si i-am copt pe jumatate la cuptorul cu microunde.In timp ce se raceau cartofii am preparat umplutura astfel:in uleiul de masline am calit cipercile taiate felii subtiri si morcovul rondele,peste ele am adaugat concentratul de legume si am lasat la foc mic sa se inmoaie bine.Apoi am adaugat orezul spalat si scur bine si am lasat sa se mai caleasca putin.
Peste acest amestec am adaugat 4 cescute de apa si am lasat la foc mic pana ce orezul a fiert.La final am adaugat ardeiul gras taiat cubulete mici si am potrivit de sare si piper.
Cartofii raciti i-am curatat de coaja ...cei mari i-am taiat in doua si i-am scobit ,iar cei mai mici am taiat un sfert din ei si deasemeni i-am scobit.Cartofii astfel pregatiti i-am umplut cu orezul care intre timp s-a racorit....i-am asezat intr-o forma de sticla,peste ei am adaugat un sos de smantana format din smantana in care am desfacut o lingura de faina ,sare si piper dupa gust.
Inainte de ai baga la cuptor am ras deasupra lor un pic de cascaval
Se tin la cuptor la foc potrivit cam 20 min....poate un pic si mai mult...
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Sarmalute combinate
Bucataras.RO

Sarmalute combinate

Sarmalute combinate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola