Broccoli si Cartofi la Cuptor

Postat pe: 21-11-2011
(3)

Ingrediente

400 gr broccoli
3 cartofi mai mari
6 linguri sos alb bechamel
4 fileturi de ansoa (facultativ)
4 linguri de branza rasa gen parmigiano, pecorino etc
pesmet
sare
piper
1-2 catei de usturoi
ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Se fierb cartofii si broccoli. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri ulei de masline, usturoiul, se rumeneste putin si se adauga broccoli, faramitati (nu mult) cu furculita. Se pun 6 linguri cu sos bechamel, se sareaza si pipereaza dupa gust.

Intr-o tava unsa cu unt (presarata cu putin pesmet) sau captausita cu hartie, se pun cartofii taiati in felii de circa 1 cm. maxim 1, 5 cm. Se sareaza si stropesc cu putin ulei, deasupra se pun broccoli, se niveleaza pe toata suprafata. Deasupra se presara branza rasa si pesmetul. Se da la cuptorul incalzit circa 30-40 minute pana cand se rumeneste.
In loc de cartofii taiati felii, se poate face un piure cu putin unt, branza-cascaval ras.. eventual un ou. Acesta se pune in tava unsa cu unt si tapetata de pesmet, apoi puneti broccoli cu bechamelul ... restul exact ca in reteta. Preparat asa, devine si mai consistent.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Broccoli si Cartofi la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta64
•  29.11.2011 18:49:51

Teosim: In reteta este scris decat usturoiul ..."Se fierb cartofii si broccoli. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri ulei de masline, usturoiul, se rumeneste putin si se adauga broccoli, faramitati (nu mult) cu furculita. " Fileturile de ansoa daca vrei sa le pui ..se pun in tigaie cu uleiul , broccoli si usturoiul . Imi cer scuze ,am omis sa scriu si de filturile de ansoa. Bineiteles, poti folosi in loc de broccoli si alte legume.

teosim
•  25.11.2011 10:08:21

Am citit reteta de cateva ori.Nu gasesc cand a fost pus ansoa si usturoi.iar ca o completare : as folosi cartofii ca baza si diversific cu conopida,varza,ciuperci....E o idee,cand te intrebi ,, ce mai fac azi de mancare ? "

ellyjudith
•  23.11.2011 13:42:35

delicios!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Broccoli si Cartofi la Cuptor