Tocanita de pui cu smantana (Tejfolos csirke)

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Ingrediente pt sos :
carnita de pui
2 cepe mijlocii
2 ardei grasi(iarna eu folosesc pasta de gogosari cu rosii, productie proprie)
2-3 rosii decojite
sare, piper dupa gust
smantana cca 400 gr
2-3 linguri faina
boia sau crema de paprika sau crema de gulas
facultativ foaie de dafin (daca va place gustul)
Pt galuscute:
faina de grau 300 gr (suficient ptr4 persoane )
2 oua
1 lingurita mare de rama, unt
2 praf de sare
1 pahar apa

Mod de preparare

Se taie ceapa,ardeii cubulete si se calesc in aproximativ 50 ml ulei (se poate cali si cu 1 lingura de untura).

Se adauga bucatile de carne de pui ,piperul,sarea si rosiile taiate cubulete sau felii mai subtiri se amesteca cam 2-3 minute sa se patrunda si se adauga poprica (boia) 1 lingurita si se pune apa cat sa acopere bucatile de carne ,se acopera si se lasa la fiert.

Daca carnea nu e fiarta si sosul a scazut se mai adauga apa. Cand carnea a fiert se prepara un amestec de 2-3 linguri faina cu 400 gr smantana, care se subtiaza cu un pic de apa si se toarna peste carne. Se lasa la fiert pana se ingroasa un pic (2-3 clocote).

Galuscutele se fac in felul urmator :
Se amesteca faina cu cele 2 oua , cu lingurita de rama,si cu apa, frecand bine sa nu ramana cocoloase ,se adauga si sarea .

Aluatul obtinut terbuie sa fie un pic mai moale dar sa nu curga. Intre timp se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe se rup galuscutele.

Cand sunt fierte ele se ridica la suprafata. Se strecoara, se spala sub jet de apa, se pune in farfurii si peste ele se pune din abundenta sosul de mai sus.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocanita de pui cu smantana (Tejfolos csirke)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

porumb
•  13.06.2011 10:04:51

super buna!!! am facut exact asa minus galustele ca sotul a vrut mamaliguta!!!!! nota 10 :)

levix
•  23.03.2011 18:48:50

tare dar dar eu am schimbat unele

levix
•  23.03.2011 18:48:10

bun

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocanita de pui cu smantana (Tejfolos csirke)