Tocanita cu Oua Fierte

Complexitate
redusa
Tocanita cu Oua Fierte

Ingrediente

  • 4-5 oua fierte
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 lingura pasta gulyas (daca nu aveti puteti folosi boia dulce 1 lingurita)
  • 3 linguri pasta de ardei (sau 1 ardei gras rosu taiat cubulete si 1-2 rosii decojite si taiate felii)
  • 5-6 carnaciori de vere (puteti folosi si crenvursti sau alt tip de carnaciori
  • eu din acestia am avut )
  • cateva felii de carnat afumat de casa (daca aveti )
  • conserva de fasole boabe (am avut o jumate de cutie inceputa si i-am gasit intrebuintare )
  • sare
  • piper macinat dupa gust
  • 1 pachet cus-cus (la repezeala am luat un alt pachet din camara de aceea in poza apare un alt tip de pasta :) )
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa o curatam, spalam si o taiem cubulete marunte (putem sa o si razuim ). O punem impreuna cu pasta de ardei la calit (daca folositi ardei proaspat il taiati cubulete si rosia o decojiti si o taiati felii, in acest caz caliti ceapa cu ardeiul apoi dupa ce ati calit si carnaciorii adaugati rosiile feliate) la care adaugam carnaciorii de bere si cel de casa taiat felii.

Lasam sa se prajeasca un pic, adaugam lingura de pasta de gulyas (sau 1 lingurita de boia dulce), sare, piper si stingem totul cu circa 300 ml apa. Lasam sa fiarba pana scade aproximativ la jumate, adaugam si fasolea boabe din conserva si lasam cateva minute sa fiarba impreuna.

Ouale fierte, se curata si se taie felii apoi adaugam si pe acestea la restul de gulyas. Dupa ce am adaugat feliile de oua nu mai amestecam cu lingura in mancare, scuturam doar cratita. Lasam pe foc circa 2 minute.

Se serveste alaturi de cus-cus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa