Tocanita cu Carne de Porc si Galuste Cehesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocanita cu Carne de Porc si Galuste Cehesti

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • -1,5 kg carne de porc;
  • -100 g unt;
  • -3 cepe mari;
  • -1 lingurita boia (dulce sau iute, dupa gust);
  • -2-3 ardei verzi (sau diferiti colorati);
  • -2-3 rosii;
  • -3-5 catei de usturoi;
  • -1-2 foi de dafin
  • -1 ardei iute;
  • -sare;
  • -piper
  • Pentru galuste :
  • -375 g faina de buna calitate;
  • -1 lingurita bicarbonat;
  • -1/2 lingurita zahar;
  • -3 oua, batute ca pentru omleta;
  • -200-250 ml lapte;
  • -150 g cuburi neprajite de paine;
  • -sare

Mod de preparare

Tocanita cu carne de porc:
Caliti ceapa tocata in untul incins pana se aureste, adaugati boiaua si usturoiul tocat si omogenizati.

Puneti carnea taiata cuburi si lasati sa se inabuse, pana se evapora apa, amestecand.

Adaugati dafinul, ardeii, si rosiile, taiate.

Completati cu apa cat sa acopere totul si lasati la foc mediu spre mic pana s-a fiert carnea. (Eu am lasat carnea in felii, am prajit-o intai in unt, am scos-o si am pus-o deoparte, pana s-a facut ardeiul, apoi am repus-o in cratita).

Galuste tiroleze:
Intr-un castron incapator, amestecati faina, bicarbonatul (cernute impreuna), sarea si zaharul.

Faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale batute si 150 ml lapte.

Amestecati si mai adaugati lapte cat sa se lege un aluat, nu foarte tare.

Framantati aluatul obtinut (se bate de aproximativ 200 ori) pana face besici.

Adaugati apoi cuburile de paine si omogenizati.

Puneti la fiert, intr-o cratita mai larga, apa usor sarata.

Dati forma de paine aluatului, puneti-l intr-un tifon si legati capetele. Legati in asa fel incat aluatul sa aiba loc sa creasca.

Introduce-ti-l in vasul cu apa clocotita si lasati-l la fiert, 45 min. , intorcand "paineaa" sa se "coaca" uniform.

Scoateti-l din apa si tifon, acoperiti-l cu un alt tifon uscat si lasati-l sa se raceasca.

Veti fi surprinse de ce ati obtinut.


Se serveste calda, cu galuste cehesti, taiate in felii, ardei iute si muraturi.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie