Ingrediente
● 1,5 kg spareribs (costita de porc), feliata |
● 3-5 catei de usturoi |
● 1 varf cutit boia de ardei iute |
● 3-4 linguri ulei de masline |
● 3 bucati ardei iuti, uscati |
● 3 bucati ardei iuti, proaspeti, curatati de seminte |
● 1 portocala |
● coaja rasa de la 1/2 lamaie |
● 50-100 ml ulei de masline |
● 3 linguri miere |
● sare |
● Pentru cartofi indieni: |
● 1-1,5 kg cartofi |
● sare |
● sos garam masala si ceapa nigella |
● Pentru sos garam masala si ceapa nigella : |
● 1-2 linguri ulei de masline |
● 1 lingurita garam masala, pudra |
● 1 lingurita cumin (chimen indian) |
● 1 lingurita seminte de ceapa, nigella |
● 2 cm ghimbir proaspat, ras |
● 1/4 lingurita curry, pudra |
● 1 lingurita cu varf, unt |
● Pentru garam masala: |
● 2 linguri seminte de coriandru |
● 1 lingura seminte de chimion |
● seminte de la 10 pastai de cardamom negru |
● 2 lingurite seminte de mustar alb |
● 1 lingurita cumin (chimen indian) |
● 2 lingurite seminte de schinduf |
● 2 lingurite boabe de piper negru |
● 1 lingurita cu varf cuisoare, intregi |
● 7-8 cm rulou scortisoara |
Mod de preparare
Amestecati intr-un mojar sau robot, usturoiul, ardeiul iute (uscat si proaspat), feliat, boiaua, coaja rasa de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie, 3-4 linguri ulei de masline si sarea si omogenizati foarte bine, pana devine o pasta cremoasa.
Ungeti pe toate partile feliile de spareribs cu acesta marinada si dati la frigider, pentru cel putin 1 ora, in vas acoperit cu folie alimentara. Asezati-le apoi, usor distantate, intr-o tava pentru cuptor in care adaugati 1 cana de apa, 50-100 ml ulei, functie de tava si sarati destul de bine. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade, aproximativ 1 ora.
Scoateti tava si folia, stropiti bucatile de spareribs cu sucul de la 1 portocala amestecat cu miere si mai dati la cuptor, fara folie, pana se rumenesc frumos si costita este facuta. Scoateti tava, acoperiti-o din nou cu folie si lasati circa 10 min asa, inainte de a servi.
Intre timp, puneti cartofii curatati si taiati bucatele la fiert in apa cu sare.
Incalziti pe foc mediu o tigaie si prajiti circa 3 min, condimentele enumerate de la garam masala, pana isi dezvolta aromele si semintele de mustar incep sa pocneasca, rotind continuu tigaia. Lasati la racit si macinati-le apoi cu rasnita electrica.
Separat, prajiti in 1-2 linguri ulei, semintele de ceapa nigella, cuminul, garam masala, pana isi dezvolta aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si lasati la foc moderat inca 2-3 min, amestecand. Turnati sosul cald, peste cartofii atunci scursi de apa, omogenizati prin scuturarea vasului si potriviti de sare.
Serviti calzi langa spareribs si salata de sezon sau muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spareribs cu Garnitura de Cartofi Indieni" nu uita sa ii faci un review.
Ungeti pe toate partile feliile de spareribs cu acesta marinada si dati la frigider, pentru cel putin 1 ora, in vas acoperit cu folie alimentara. Asezati-le apoi, usor distantate, intr-o tava pentru cuptor in care adaugati 1 cana de apa, 50-100 ml ulei, functie de tava si sarati destul de bine. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade, aproximativ 1 ora.
Scoateti tava si folia, stropiti bucatile de spareribs cu sucul de la 1 portocala amestecat cu miere si mai dati la cuptor, fara folie, pana se rumenesc frumos si costita este facuta. Scoateti tava, acoperiti-o din nou cu folie si lasati circa 10 min asa, inainte de a servi.
Intre timp, puneti cartofii curatati si taiati bucatele la fiert in apa cu sare.
Incalziti pe foc mediu o tigaie si prajiti circa 3 min, condimentele enumerate de la garam masala, pana isi dezvolta aromele si semintele de mustar incep sa pocneasca, rotind continuu tigaia. Lasati la racit si macinati-le apoi cu rasnita electrica.
Separat, prajiti in 1-2 linguri ulei, semintele de ceapa nigella, cuminul, garam masala, pana isi dezvolta aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si lasati la foc moderat inca 2-3 min, amestecand. Turnati sosul cald, peste cartofii atunci scursi de apa, omogenizati prin scuturarea vasului si potriviti de sare.
Serviti calzi langa spareribs si salata de sezon sau muratura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spareribs cu Garnitura de Cartofi Indieni" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lucia_bp
• 13.12.2009 18:15:17
Veraem, garam masala este un amestec din mai multe condimente pe care le-am enumerat, tocmai pentru a putea fi facut amestecul cu acest nume, de catre toata lumea, la el acasa.
ruxandracatricicau
• 13.12.2009 12:09:45
unde gasesc pastai de carmadom si seminte de ceapa si pe cele de schinduf?
veraem
• 12.12.2009 22:06:17
ARATA FOARTE BINE DAR E NU INTELEG TOATE INGREDIENTELE CUM AR FI GARAM MASALA AR TREBI PUSE INGREDIENTELE IN ROMANA CA SA PUTEM PROFITA TOTI ACESTA RETETA
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 13.12.2009 18:17:12
Ruxandracatricicau, condimentele de care m-ai intrebat se gasesc la magazinele in care se comercializeaza ceaiurile( fostul plafar).