Spareribs cu Garnitura de Cartofi Indieni

Postat pe: 11-12-2009
(4)

Ingrediente

1,5 kg spareribs (costita de porc), feliata
3-5 catei de usturoi
1 varf cutit boia de ardei iute
3-4 linguri ulei de masline
3 bucati ardei iuti, uscati
3 bucati ardei iuti, proaspeti, curatati de seminte
1 portocala
coaja rasa de la 1/2 lamaie
50-100 ml ulei de masline
3 linguri miere
sare
Pentru cartofi indieni:
1-1,5 kg cartofi
sare
sos garam masala si ceapa nigella
Pentru sos garam masala si ceapa nigella :
1-2 linguri ulei de masline
1 lingurita garam masala, pudra
1 lingurita cumin (chimen indian)
1 lingurita seminte de ceapa, nigella
2 cm ghimbir proaspat, ras
1/4 lingurita curry, pudra
1 lingurita cu varf, unt
Pentru garam masala:
2 linguri seminte de coriandru
1 lingura seminte de chimion
seminte de la 10 pastai de cardamom negru
2 lingurite seminte de mustar alb
1 lingurita cumin (chimen indian)
2 lingurite seminte de schinduf
2 lingurite boabe de piper negru
1 lingurita cu varf cuisoare, intregi
7-8 cm rulou scortisoara

Mod de preparare

Amestecati intr-un mojar sau robot, usturoiul, ardeiul iute (uscat si proaspat), feliat, boiaua, coaja rasa de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie, 3-4 linguri ulei de masline si sarea si omogenizati foarte bine, pana devine o pasta cremoasa.

Ungeti pe toate partile feliile de spareribs cu acesta marinada si dati la frigider, pentru cel putin 1 ora, in vas acoperit cu folie alimentara. Asezati-le apoi, usor distantate, intr-o tava pentru cuptor in care adaugati 1 cana de apa, 50-100 ml ulei, functie de tava si sarati destul de bine. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit, la 180 grade, aproximativ 1 ora.

Scoateti tava si folia, stropiti bucatile de spareribs cu sucul de la 1 portocala amestecat cu miere si mai dati la cuptor, fara folie, pana se rumenesc frumos si costita este facuta. Scoateti tava, acoperiti-o din nou cu folie si lasati circa 10 min asa, inainte de a servi.

Intre timp, puneti cartofii curatati si taiati bucatele la fiert in apa cu sare.

Incalziti pe foc mediu o tigaie si prajiti circa 3 min, condimentele enumerate de la garam masala, pana isi dezvolta aromele si semintele de mustar incep sa pocneasca, rotind continuu tigaia. Lasati la racit si macinati-le apoi cu rasnita electrica.

Separat, prajiti in 1-2 linguri ulei, semintele de ceapa nigella, cuminul, garam masala, pana isi dezvolta aromele. Adaugati ghimbirul ras, praful de curry, untul si lasati la foc moderat inca 2-3 min, amestecand. Turnati sosul cald, peste cartofii atunci scursi de apa, omogenizati prin scuturarea vasului si potriviti de sare.

Serviti calzi langa spareribs si salata de sezon sau muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Spareribs cu Garnitura de Cartofi Indieni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  13.12.2009 18:17:12

Ruxandracatricicau, condimentele de care m-ai intrebat se gasesc la magazinele in care se comercializeaza ceaiurile( fostul plafar).

lucia_bp
•  13.12.2009 18:15:17

Veraem, garam masala este un amestec din mai multe condimente pe care le-am enumerat, tocmai pentru a putea fi facut amestecul cu acest nume, de catre toata lumea, la el acasa.

ruxandracatricicau
•  13.12.2009 12:09:45

unde gasesc pastai de carmadom si seminte de ceapa si pe cele de schinduf?

veraem
•  12.12.2009 22:06:17

ARATA FOARTE BINE DAR E NU INTELEG TOATE INGREDIENTELE CUM AR FI GARAM MASALA AR TREBI PUSE INGREDIENTELE IN ROMANA CA SA PUTEM PROFITA TOTI ACESTA RETETA

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Spareribs cu Garnitura de Cartofi Indieni