Ingrediente
● (pentru 4 persoane): |
● 4 pulpe de pui |
● 1 lingurita condimente pentru carne de pui |
● 2 linguri ulei |
● 1+1 linguri vin alb sec |
● 600g rindglote (fara sambure) |
● 1+1 linguri unt sau margarina |
● 1 lingura zahar |
● 1/4 lingurita cuisoare |
● 1/4 lingurita ghimbir ras |
● 1 catel de usturoi |
● 1 lingurita amidon alimentar |
● sare, piper |
● 600g cartofi |
● 1dl smantana |
● 2-3 fire de patrunjel |
● 1 ardei iute mic |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se spala pulpele de pui, se usuca cu un servet de bucatarie, se freaca cu condimentele pentru carne de pui , se aseaza intr-un vas de Jena , se stropeste cu ulei si 1 dl. de vin. se acopera cu capacul si se frige in cuptor, la 180*C , timp de 30 minute.Se ia capacul si se continua frigerea inca 20 minute.
2. Prunele se spala, li se scot samburii.Intr-o lingura de unt se caramelizeaza zaharul, se adauga restul de vin , cuisoarele,ghimbirul ras,usturoiul zdrobit, o lingurita de sare, o lingurita de piper, apoi prunele si fierbem 5 minute.Incorporam amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu 1/2 dl. apa si , amestecand mereu, fierbem 1 minut.Punem amestecul intr-un bol de portelan si il pastram la cald.
3. Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Restul de unt/margarina se amesteca cu smantana, se pun pe foc , se lasa sa dea un clocot, apoi se iau de pe foc si se amesteca cu cartofii fierti si scursi de apa si se zdrobesc. (nu se fac pireu).
Se orneaza cu ardeiul iute taiat rotocoale si cu patrunjel verde tocat.
Pe un platou se aseaza pulpele de pui, alaturi cartofii si sosul de prune. Nu uitam vinul alb sec care se armonizeaza perfect cu acest preparat. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pulpe de pui cu rindglote" nu uita sa ii faci un review.
2. Prunele se spala, li se scot samburii.Intr-o lingura de unt se caramelizeaza zaharul, se adauga restul de vin , cuisoarele,ghimbirul ras,usturoiul zdrobit, o lingurita de sare, o lingurita de piper, apoi prunele si fierbem 5 minute.Incorporam amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu 1/2 dl. apa si , amestecand mereu, fierbem 1 minut.Punem amestecul intr-un bol de portelan si il pastram la cald.
3. Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Restul de unt/margarina se amesteca cu smantana, se pun pe foc , se lasa sa dea un clocot, apoi se iau de pe foc si se amesteca cu cartofii fierti si scursi de apa si se zdrobesc. (nu se fac pireu).
Se orneaza cu ardeiul iute taiat rotocoale si cu patrunjel verde tocat.
Pe un platou se aseaza pulpele de pui, alaturi cartofii si sosul de prune. Nu uitam vinul alb sec care se armonizeaza perfect cu acest preparat. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pulpe de pui cu rindglote" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany