Ingrediente

3 - 4 cepe mari (~ 500g)
1 pui taiat in bucati (~800g, eu am folosit doar pulpele si pieptul)
8-10 lamai verzi
100 g de mustar
4 catei de usturoi
ardei iuti (facultativ)
cimbru
nucusoara
sare
piper
ulei de arahide

Mod de preparare

Spalam si curatam carnea, o uscam cu hartie absorbanta. Pregatim marinada din cepele taiate fideluta, usturoi, mustar, zeama de la lamai si condimentele (cimbru, nucusoara, sare, piper), eventual ardeiul iute.

Asezam bucatile de pui in marinada, acoperim cu film alimentar si dam la rece cel putin 3 ore. Intre timp putem pregati garnitura, care de obicei este de orez si morcov fierte simplu cu apa si sare.

Dupa timpul de odihna, scoatem bucatile de carne din marinada si le prajim in ulei de arahide incins. Scoatem intr-o farfurie si varsam continutul marinadei, dam focul la mic si lasam pana scade zeama si ceapa este bine inmuiata. Dam deoparte si asezam bucatile de pui deasupra, acoperim sa pastram aromele. Servim imediat cald, este un preparat care nu mai are acelasi gust odata racit si reincalzit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui Yassa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  20.06.2010 21:54:42

Ma bucur tare de tot ca v-a fost pe plac, multumesc mult de tot. Pupicei Lucia

lucia_bp
•  18.06.2010 15:56:31

Am facut puiul yassa si este nemaipomenit de bun pregatit in felul acesta !
Multumesc pentru reteta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui Yassa