Spalam si curatam carnea, o uscam cu hartie absorbanta. Pregatim marinada din cepele taiate fideluta, usturoi, mustar, zeama de la lamai si condimentele (cimbru, nucusoara, sare, piper), eventual ardeiul iute.
Asezam bucatile de pui in marinada, acoperim cu film alimentar si dam la rece cel putin 3 ore. Intre timp putem pregati garnitura, care de obicei este de orez si morcov fierte simplu cu apa si sare.
Dupa timpul de odihna, scoatem bucatile de carne din marinada si le prajim in ulei de arahide incins. Scoatem intr-o farfurie si varsam continutul marinadei, dam focul la mic si lasam pana scade zeama si ceapa este bine inmuiata. Dam deoparte si asezam bucatile de pui deasupra, acoperim sa pastram aromele. Servim imediat cald, este un preparat care nu mai are acelasi gust odata racit si reincalzit.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii