Pui Shanghai

Postat pe: 25-12-2010
(0)

Ingrediente

Un piept de pui,
o ceapa mica,
zeama de lamaie sau otet,
2 oua,
faina de grau,
sare,
piper,
arome pt pui,
4-5 cartofi,
cativa catei de usturoi,
ardei iute tocat marunt,
patrunjel verde,
ulei pentru prajit
Optional:
2 linguri de sos de soia
2 linguri de sos de rosii,
o jumatate de lingurita de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Pieptul de pui se portioneaza pentru snitele, se bate carnea, se sareaza, se da piper, se pun arome. Din 2 oua si 2-3 linguri de faina se face amestecul prin care se dau snitelele apoi se prajesc nu prea mult in tigaie, numai cat sa se rumeneasca putin.

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele sau patratele. Se caleste ceapa cu putina sare sau cu Delikat, ardeiul iute maruntit si usturoiul curatat si taiat bucatele, doar cateva minute. Dupa aceea se toarna un pahar mic de apa, zeama de lamaie si sosurile de soia si de rosii si zaharul. Se lasa la fiert cu capacul pe tigaie aproximativ 10 minute, la foc mic si se mai mesteca din cand in cand.

Dupa aceea se fierb inca 5-7 minute snitelele in acest sos, tot cu capacul pus. Numai daca sosul e prea apos, scoateti capacul si lasati sa scada dand focul la potrivit.
Se serveste cu cartofi natur drept garnitura, ornati cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui Shanghai" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui Shanghai