Pui cu Orez, la Cuptor

Complexitate
redusa
Pui cu Orez, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 pui pentru rotisor, transat (1,75-2 kg) sau pulpe superioare de pui
  • -1/4-1/3 cana faina
  • -ulei
  • Garnitura:
  • -2 1/3 cani apa
  • -1 ½ cani orez
  • -5- 6 catei de usturoi, tocati marunt
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -500 g ciuperci pleurotus, feliate
  • -2 ardei verzi, taiati fideluta
  • -1 ardei galben / portocaliu, taiat fideluta
  • -1 ardei rosu, taiat fideluta
  • -1 cana lapte
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita condiment pentru pui
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • Pentru servit:
  • patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Pudrati bucatile de carne cu faina si rumeniti-le in uleiul incins, pe toate partile, la foc potrivit.

Combinati intr-un bol mai mare urmatoarele ingrediente.

Turnati intr-un vas termorezistent uns cu ulei (32x22x5 cm).

Asezati deasupra bucatile de carne prajita.

Acoperiti lejer cu folie de aluminiu.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 55 min, la 175 grade sau pana ce carnea este patrunsa (termometrul indica 82 grade).

Serviti presarat cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Dulceata de fragi
Bucataras.RO

Dulceata de fragi

Dulceața de fragi este o delicatesă între dulcețuri și se face chiar mai ușor și mai repede decăt cea de...

Dulceata de fragi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola