Pui cu Crusta de Malai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pui cu Crusta de Malai

Ingrediente

  • Compozitie:
  • 50 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • un piept de pui
  • 3 linguri ulei
  • o ceapa mijlocie
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov potrivit
  • 400 g rosii in conserva
  • o bucatica telina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 g fasole fideluta
  • condimente pentru carnea de pui pe baza de maghiran si rozmarin
  • Crusta de malai:
  • 100 g malai
  • 30 g faina
  • 1/2 lingurita rasa din fiecare: zahar si sare
  • un plic praf de copt
  • 1/4 lingurita rasa bicarbonat
  • 125 ml iaurt sau smantana
  • 1 ou
  • o lingura ulei

Mod de preparare

Compozitie:
Se pune faina, sarea si piperul intr-o caserola, peste care se adauga carnea de pui taiata bucatele mici. Caserola se astupa cu capacul si se misca in sus si in jos, pana nu se mai vede faina in interior. Carnea se scoate din caserola si se caleste in ulei 5 minute, dupa care se scoate din tigaie si se adauga ceapa toacata marunt, morcovul taiat prin doua dupa care feliute subtiri si usturoiul zdrobit.

Cand acestea s-au inmuiat putin se adauga rosiile taiate cu totul cu suc, telina taiata marunt si coaja de la portocala data pe razatoare. Se lasa aproximativ 5 minute si se adauga carnea, dupa care fasolea fideluta, condimentul de carne si o ceasca de apa. Toate se lasa pe foc 25-30 minute, amestecand din cand in cand.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius (pozitia 6) si se prepara crusta de malai.

Crusta de malai:
Intr-un caston se amesteca malaiul, faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Separat se amesteca smantana cu oul si uleiul si se toarna peste compozitia de malai. Se amesteca usor, de sus in jos, avand grija sa nu se amestece prea mult, deoarece se va face crusta prea tare.

Se unge o tava cu ulei si se pune compozitia cu puiul si legumele, dupa care crusta de malai, lasand aproximativ 1 cm de la marginea vasului, de jur imprejur. Se coace 15 minute sau pana crusta incepe sa rumeneasca.

Crusta de malai reprezinta o garnitura crocanta pentru puiul fraged si legumele care au o aroma subtila de portocala.
Se serveste cald.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura