Pui a la Kiev

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

75g unt moale
coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
2 catei de usturoi zdrobiti
2 legaturi patrunjel verde tocat marunt
2 legaturi de ceapa verde tocata marunt
4 piepti mari de pui dezosati si fara pielita
2 oua , 25g faina
100g pesmet alb
ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
1. Puneti intr-un castron untul ,coaja si sucul de lamaie, usturoiul, ceapa verde, patrunjelul si amestecati bine. Turnati cu lingura amestecul pe o foaie de celofan si rulati intr-un sul de cca.7,5cm. lungime. Tineti la frigider 30 de minute, apoi indepartati celofanul si taiati in 4 parti egale.

2.Asezati pieptii de pui intre doua bucati de celofan si apasati usor cu sucitorul pentru a-i turti. Asezonati bine si puneti in centrul fiecarui piept de pui cate o bucata din compozitia de unt. Rulati peptul, indoind marginile in interior.Bateti ouale cu o lingura de apa. Dati rulourile prin faina, apoi prin ou si pesmet.

Prindeti marginile cu o scobitoare, daca incepe sa se desfaca.

Dati la frigider 30 de minute, apoi dati din nou prin ou si pesmet. Frigeti rulourile de pui 8 minute in ulei incins , pana se auresc.

Obs: In afara amestecului de mai sus,pieptii de pui mai pot fi umpluti cu unt si:
1. sunca taiata cubulete , branza mozzarelle si busuioc;
2. coaja rasa si sucul unei lamaii mici, 3 linguri coriandru proaspat tocat, 1 ardei rosu iute, curatat de seminte si taiat foarte marunt;
3. 2 linguri coniac si 2 fire de ceapa verde taiata marunt;

Serviti ornat cu felii de lamaie si patrunjel verde, cu garnitura de de cartofi, fasole verde sau carote. Un vin alb tamaios va merge perfect cu savoarea puiului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui a la Kiev" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ciorneaandrei
•  01.11.2012 23:27:46

arata bine . o doresc si eu pe meil daca se poate?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui a la Kiev