Ingrediente
● 400 gr carne porc cu putin grasime |
● 400 gr ciolan afumat |
● 300 gr pasat |
● 1 ceapa mare |
● sare, piper, boia iute si dulce, cimbru(uscat am pus) |
● 7 linguri bulion |
● 1 legaturica patrunjel tocat |
● 2 linguri untura(sau ulei) |
● 1 varza acra |
● 1 1/2 cana bulion |
● putin ulei |
Mod de preparare
Pentru umplutura am facut asa:
Am tocat toata carnea si afumatura in masina de tocat folosind discul cu gauri mari.
Am tocat ceapa marunt.
Am spalat pasatul bine, folosind o sita.
Intr-o oala am topit untura. Am pus ceapa la calit si am lasat 10 minute la foc mic. Am adaugat pasatul si am mai lasat cateva minute, amestecand. Am luat oala de pe foc si am adaugat carnea si patrunjelul. Am condimentat cu sare, piper, cimbru(cat va place), o lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute si cele 7 linguri de bulion.
Am lasat la racit.
Cat s-a racit umplutura am pregatit foile de varza. le-am taiat la capatul dinspre cotor, unde e mai groasa. Tot ce taiati de pe foi tocati marunt. daca e nevoie mai tocati si cateva frunze.
Am format sarmalele(mari fiindca asa a cerut radu, dar la noi in zona se fac miculute). Pun pasii de impachetare pentru incepatori ca mine, mie asa mi-a fost usor, maica-mea le face in mana.
Am pus 2 linguri ulei pe fundul oalei in care am facut sarmalele. apoi am pus alternativ in oala straturi de varza tocata si sarmale. ultimul strat va fi de varza. peste fiecare strat de varza am pus cate un fir de cimbru uscat.
Am condimentat cu o linguri de boia dulce. Am adaugat 1 1/2 cana bulion si apa pana sarmalele sunt acoperite complet.
Am acoperit oala cu folie de aluminiu sa fie bine sigilata si am pus si capacul.
Am dat la cuptor 4 ore la 180C.
Am servit cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Piroste (sarmale) cu pasat" nu uita sa ii faci un review.
Am tocat toata carnea si afumatura in masina de tocat folosind discul cu gauri mari.
Am tocat ceapa marunt.
Am spalat pasatul bine, folosind o sita.
Intr-o oala am topit untura. Am pus ceapa la calit si am lasat 10 minute la foc mic. Am adaugat pasatul si am mai lasat cateva minute, amestecand. Am luat oala de pe foc si am adaugat carnea si patrunjelul. Am condimentat cu sare, piper, cimbru(cat va place), o lingurita boia dulce, 1/2 lingurita boia iute si cele 7 linguri de bulion.
Am lasat la racit.
Cat s-a racit umplutura am pregatit foile de varza. le-am taiat la capatul dinspre cotor, unde e mai groasa. Tot ce taiati de pe foi tocati marunt. daca e nevoie mai tocati si cateva frunze.
Am format sarmalele(mari fiindca asa a cerut radu, dar la noi in zona se fac miculute). Pun pasii de impachetare pentru incepatori ca mine, mie asa mi-a fost usor, maica-mea le face in mana.
Am pus 2 linguri ulei pe fundul oalei in care am facut sarmalele. apoi am pus alternativ in oala straturi de varza tocata si sarmale. ultimul strat va fi de varza. peste fiecare strat de varza am pus cate un fir de cimbru uscat.
Am condimentat cu o linguri de boia dulce. Am adaugat 1 1/2 cana bulion si apa pana sarmalele sunt acoperite complet.
Am acoperit oala cu folie de aluminiu sa fie bine sigilata si am pus si capacul.
Am dat la cuptor 4 ore la 180C.
Am servit cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Piroste (sarmale) cu pasat" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 05.03.2013 12:45:17
As fi vrut sa fac un mic comentariu asupra denumirii dar am trecut dincolo de faza cu apa in gura ,dau un 10 si fug repede de aici