Piftie de Curcan

Complexitate
redusa
Piftie de Curcan

Ingrediente

  • carne de curcan cat doriti (eu am pus aripile
  • gatul, ciocanelele, capul si pielita de la un curcan mare)
  • apa cu 2-3 degete peste carne
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva foi de dafin
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 albitura
  • 1 ceapa
  • cateva boabe de piper
  • Pentru decor:
  • Boabe de mazare
  • Oua fierte tari
  • Gogosar murat
  • Patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se spala si se pune intr-o oala mai mare. Cu cat se pune curcan mai mult cu atat se va inchega mai bine. Se adauga peste ea apa rece atat cat sa o acopere doar cu doua trei degete. Se pun in oala doi trei catei de usturoi pentru gust, boabele de piper, foile de dafin si legumele intregi spalate si curatate. Se lasa sa fiarba la foc mic cateva ore bune pana ce carnea se desprinde de pe oase.

Daca doriti puteti verifica putin cu degetul ca zeama sa fie lipicioasa, sa fie inchegata. Se scoate carnea cand e fiarta si se lasa zeama la racit la temperatura camerei. Se pregatesc legumele pentru ornat (eu am pus in piftie doar morcovul pentru culoare iar albitura si ceapa le-am folosit la zeama pentru gust). Le puteti taia si cu un cutit special pentru a le da o forma deosebita.

Ouale se taie felii, jumatati sau sferturi. Mazarea se fierbe si se scurge de apa. Gogosarii se taie fasii sau bucati mai mici si carnea la fel. Se aseaza pe fundul unor vase: (farfurii, casolete pahare, boluri micute) toate acestea. Zeama se strecoara bine prin sita si cateva randuri de tifon si se amesteca bine cu restul de usturoi pisat si vegeta dupa gust. Se toarna peste carne si legume zeama calduta aproape racita si se da pe balcon.

Dupa cateva ore se baga la frigider. Se rastoarna pe farfurii si se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa