Perisoare cu Sos de Ciuperci

Complexitate
redusa
Perisoare cu Sos de Ciuperci

Ingrediente

  • -500 g carne tocata, amestec
  • -1 ceapa tocata
  • -1 felie paine alba - fara coaja, mai veche de 1 zi
  • -1 ou
  • -50 g ciuperci, feliate (proaspete sau din conserva)
  • -1-2 linguri faina
  • -lapte
  • -zeama de lamaie
  • -patrunjel verde, tocat
  • -unt
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos:
  • -500 g ciuperci proaspete, feliate
  • -1 ceapa
  • -2-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • -sare
  • -piper
  • -unt
  • -patrunjel verde, tocat
  • -2 linguri amidon (faina)
  • -200 g smantana

Mod de preparare

Treceti carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa calita in unt.

Separat, stropiti ciupercile curatate si feliate (50 g ), cu zeama de lamaie, apoi caliti-le inabusit, in putin unt, 10-15 min, sau pana sunt facute. Zeama rezultata puneti-o deoparte.

Treceti prin masina de tocat ciupercile si miezul de paine, muiat in lapte si stors bine. Eu am lasat ciupercile feliate, iar painea am faramitat-o. Amestecati bine carnea tocata cu oul, ciupercile, painea, patrunjelul verde, faina, sarea si piperul necesar. Daca obtineti o compozitie prea moale, mai adaugati 1 lingura de faina sau pesmet.

Modelati perisoarele si fierbeti-le la bain-marie sau in vasul de gatit cu abur.

Separat, caliti in unt ceapa tocata si ciupercile, pana ce sunt facute, adaugand cate putina din zeama pusa deoparte, iar la sfarsit usturoiul zdrobit. .

Adaugati amidonul desfacut cu smantana, condimentati cu sare, piper si aromatizati cu patrunjel verde.

Serviti perisoarele langa sosul de ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa