Perisoare cu Sos de Ciuperci

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

500 g carne tocata, amestec
1 ceapa tocata
1 felie paine alba - fara coaja, mai veche de 1 zi
1 ou
50 g ciuperci, feliate (proaspete sau din conserva)
1-2 linguri faina
lapte
zeama de lamaie
patrunjel verde, tocat
unt
sare
piper
Pentru sos:
500 g ciuperci proaspete, feliate
1 ceapa
2-4 catei de usturoi, zdrobiti
sare
piper
unt
patrunjel verde, tocat
2 linguri amidon (faina)
200 g smantana

Mod de preparare

Treceti carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa calita in unt.

Separat, stropiti ciupercile curatate si feliate (50 g ), cu zeama de lamaie, apoi caliti-le inabusit, in putin unt, 10-15 min, sau pana sunt facute. Zeama rezultata puneti-o deoparte.

Treceti prin masina de tocat ciupercile si miezul de paine, muiat in lapte si stors bine. Eu am lasat ciupercile feliate, iar painea am faramitat-o. Amestecati bine carnea tocata cu oul, ciupercile, painea, patrunjelul verde, faina, sarea si piperul necesar. Daca obtineti o compozitie prea moale, mai adaugati 1 lingura de faina sau pesmet.

Modelati perisoarele si fierbeti-le la bain-marie sau in vasul de gatit cu abur.

Separat, caliti in unt ceapa tocata si ciupercile, pana ce sunt facute, adaugand cate putina din zeama pusa deoparte, iar la sfarsit usturoiul zdrobit. .

Adaugati amidonul desfacut cu smantana, condimentati cu sare, piper si aromatizati cu patrunjel verde.

Serviti perisoarele langa sosul de ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Perisoare cu Sos de Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Perisoare cu Sos de Ciuperci