Perisoare cu Sos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Perisoare cu Sos

Ingrediente

  • 1kg carne tocata (amestec vita+porc)
  • 100 g orez
  • 1+1 ceapa
  • 2 oua
  • sare si piper macinat - dupa gust
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 3 legaturi de marar
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml supa de carne
  • 5-6 boabe de piper
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Orezul se alege si se spala in cateva ape.

O ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. O legatura de marar se alege, se spala si se toaca marunt.

Carnea se amesteca cu ceapa tocata, ouale, orezul, sare si piper macinat - dupa gust- si cu mararul tocat. Cu palmele umezite, se modeleaza perisoare si se aseaza pe o farfurie umezita.

Punem perisoarele intr-o oala cu apa care clocoteste si le lasam pana se ridica la suprafata (3-4 minute).

Scoatem perisoarele pe o farfurie curata cu ajutorul unei linguri de spuma.

Separat, punem cealalta ceapa tocata marunt sa se inabuse cu uleiul si o cescuta cu supa de carne. Cand a devenit sticloasa, adaugam pasta de ardei si pe cea de rosii - desfacuta in supa, cateva boabe de piper si o foaie de dafin.

Fierbem amestecul 5 minute apoi adaugam perisoarele fierte si restul de marar tocat marunt. Potrivim de sare si mai dam cateva clocote impreuna.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc