Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (piept, ciocanele)
  • 5 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri boia de ardei
  • 200 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • sare
  • faina, cat sa obtinem o compozitie ca o crema

Mod de preparare

Carnea de pui, spalata si portionata, se rumeneste in cateva linguri cu ulei, pe toate partile.
Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul cubulete, foile de dafin, sare si lasam la calit cateva minute. Presaram boiaua, piperul, amestecam continuu pentru a nu se arde si turnam apa calda cat sa acopere carnea. Fierbem pana cand aceasta e bine patrunsa.
Intre timp, pregatim galulustele; batem ouale cu sare si adaugam faina cat sa avem o compozitie cu consistenta unei creme.
Dupa ce carnita e gata, inmuiem o lingura in sosul fierbinte, luam cate putin din compozitia de galuste si adaugam in mancare. Galustele fierb foarte repede, cam in 3 minute.
Smantana se amesteca cu trei linguri cu faina si cateva linguri cu apa, apoi se toarna peste mancare si se amesteca foarte bine.
Se mai lasa pe foc cateva minute, apoi se da deoparte si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Sa aveti pofta!
Serviti-l cu mamaliguta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc