Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Postat pe: 04-06-2016
(0)

Ingrediente

1 kg carne de pui (piept, ciocanele)
5 cepe mari
1 ardei gras rosu
2 foi de dafin
sare
piper
2-3 linguri boia de ardei
200 g smantana
3 linguri faina
1 legatura patrunjel
ulei
Pentru galuste:
2 oua
sare
faina, cat sa obtinem o compozitie ca o crema

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Carnea de pui, spalata si portionata, se rumeneste in cateva linguri cu ulei, pe toate partile.
Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul cubulete, foile de dafin, sare si lasam la calit cateva minute. Presaram boiaua, piperul, amestecam continuu pentru a nu se arde si turnam apa calda cat sa acopere carnea. Fierbem pana cand aceasta e bine patrunsa.
Intre timp, pregatim galulustele; batem ouale cu sare si adaugam faina cat sa avem o compozitie cu consistenta unei creme.
Dupa ce carnita e gata, inmuiem o lingura in sosul fierbinte, luam cate putin din compozitia de galuste si adaugam in mancare. Galustele fierb foarte repede, cam in 3 minute.
Smantana se amesteca cu trei linguri cu faina si cateva linguri cu apa, apoi se toarna peste mancare si se amesteca foarte bine.
Se mai lasa pe foc cateva minute, apoi se da deoparte si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Sa aveti pofta!
Serviti-l cu mamaliguta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Papricas de pui cu galuste de faina si smantana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Papricas de pui cu galuste de faina si smantana