Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (piept, ciocanele)
  • 5 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri boia de ardei
  • 200 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • sare
  • faina, cat sa obtinem o compozitie ca o crema

Mod de preparare

Carnea de pui, spalata si portionata, se rumeneste in cateva linguri cu ulei, pe toate partile.
Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul cubulete, foile de dafin, sare si lasam la calit cateva minute. Presaram boiaua, piperul, amestecam continuu pentru a nu se arde si turnam apa calda cat sa acopere carnea. Fierbem pana cand aceasta e bine patrunsa.
Intre timp, pregatim galulustele; batem ouale cu sare si adaugam faina cat sa avem o compozitie cu consistenta unei creme.
Dupa ce carnita e gata, inmuiem o lingura in sosul fierbinte, luam cate putin din compozitia de galuste si adaugam in mancare. Galustele fierb foarte repede, cam in 3 minute.
Smantana se amesteca cu trei linguri cu faina si cateva linguri cu apa, apoi se toarna peste mancare si se amesteca foarte bine.
Se mai lasa pe foc cateva minute, apoi se da deoparte si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Sa aveti pofta!
Serviti-l cu mamaliguta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola