Pantece de Dovleac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pantece de Dovleac

Ingrediente

  • 1 dovleac pantecos
  • 1/2 kg carnita de purcelus
  • 2 ardei grasi cheflii nevoie mare
  • 1/2 telina dulce la vorba
  • 1 morcov mai copil
  • 2 cepe cumetre
  • o mana de ciuperci carcotase (conserva)
  • 4 rosii tari de carne in zeama lor
  • o mana de orez marunt
  • sare
  • piper si ienibahar
  • untdelemn
  • cimbru

Mod de preparare

Din neamul dovlecesc il ochim pe cel mai pantecos.
Il luam cu binisorul si, fara sa ii dam de stire, ii potrivim din cutit o palarie.

Il vaduvim si de mijlocul lui cel dulce caci ne trebuie la pestrita noastra adunare!

Punem intr-o cratita cu untdelemn incins bucatelele de carne de purcel iar dupa ce-i carnea aproape rumena, imbrancim la hora de foc iute ardeii cei veseli dimpreuna cu mijlocul de dovleac, ceapa, telina si morcovul toate pedepsite marunt.

Cand s-au incins bine la sfada de mai-mai sa se incaiere, le stropim cu o zemusoara de rosie carnoasa ca sa se racoreasca. Intaratam vorba nitel cu marunteala de piper, boabele de ienibahar si numai putina sare ca de, sarea e mai sfioasa - si le lasam sa cada la invoiala cu toatele sub capac la foc moale pret de o jumatate de ceas.

Aducem la soborul de sub capac carcotasele ciuperci si orezul tragand din cand in cand cu ochiul sa vedem de s-au imblanzit sau ba caci, de mai au prilej de sfada si nu vor sa se cheme tocana, aducem lingura sa le domoleasca.

Ca sa intregim colorata adunare punem fara zgarcenie cimbru cu vorba aspra.

Rastimp fatuim durduliul cu untdelemn si il indestulam - ca sa ne ierte pentru supararea ce i-am pricinuit mai devreme - cu tocana ispravita din fiert.

Il lasam sa asude la cuptor pret de o jumatate de ceas la foc domol ca sa nu il usuce dogoarea.

Din pantecul cel binecuvantat la cuptor se ia in strachina cu o lingura de lemn cu coada lunga dupa inima fiecaruia.

Se pune iar la cazne alaturi de o cumetrie de muraturi acre si vin rosu in ulcior de lut negru ca pacatele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior
Bucataras.RO

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior

De aici am preluat aceasta reteta. Au fost tare bune briosele, iar eu am adaugat si ciocolata in interior.

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura