Musaca Greceasca

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Musaca Greceasca

Ingrediente

  • Pentru musaca;
  • -2 vinete mari
  • -2 cepe mari
  • -80 g unt
  • -450 g carne tocata
  • -2-4 catei de usturoi
  • -400 g rosii
  • -2 linguri bulion gros
  • -1 lingurita oregano
  • -1/4 lingurita scortisoara pisata
  • -1/4 lingurita chimen pisat
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos :
  • -90 g faina
  • -100 g unt
  • -550 ml lapte
  • -80-100 g branza rasa
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • Pentru garnisit :
  • -150 g branza rasa
  • -80-100 g pesmet
  • -rosii si ceapa verde (optional)

Mod de preparare

Spalati si stergeti vinetele, fara sa le curatati de coaja. Taiati-le felii de 1/2 cm grosime, puneti-le intr-un castron presarate cu 1 lingura de sare, intoarceti-le usor ca sarea sa ajunga pe ambele fete si lasati-le sa stea 30 min.

Spalati-le in doua ape reci, stoarceti-le prin presare usoara intre maini, fara sa le striviti si lasati-le la scurs. Caliti-le in unt incins pe ambele fete si scurgeti-le de surplusul de grasime folosind servetele absorbante.

In untul ramas, incins, caliti ceapa si usturoiul, tocate, apoi carnea, pana-si schimba culoarea. Adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, bulionul, oregano, scortisoara si chimenul si lasati sa fiarba, fara capac, la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, aproximativ 20 min. Sarati si piperati dupa gust, apoi dati deoparte.

Intre timp, pregatiti sosul, astfel: caliti putin faina, fara sa-si schimbe culoarea, in untul incins si turnati incet laptele, amestecand continuu, pe foc mic, pana se ingroasa. Luati de pe foc, adaugati branza rasa, sarati, piperati dupa gust, omogenizati bine si lasati la racit. Adaugati galbenusurile, omogenizati, apoi albusurile batute spuma, amestecand usor.

Intr-un vas termorezistent asezati alternativ straturi de vinete (suprapuse putin) si de amestec cu carne, ultimul strat fiind de vinete. Turnati sosul deasupra, apoi garnisiti, presarand uniform, compozitia de branza amestecata cu pesmet.

Dati la cuptor, la foc potrivit, pentru 45-60 min sau pana ce se formeaza deasupra o pojghita, rumenita frumos. Scoateti vasul din cuptor si asteptati 5 min inainte de a o servi.

In acest timp, decorati musacaua cu felii de rosii si cozi de ceapa verde, taiate rondele fine (optional) sau dupa imaginatia proprie.

POFTA BUNA!

O musaca delicioasa, ca pe meleagurile insoritei Grecii, de unde vine acest fel de mancare.
Urmati sfaturile si pasii si veti pregati cea mai buna musaca!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa