Ingrediente
● 3- 4 buc piept de pui sau 5- 6 pulpe dezosate |
● 250 g cascaval ras |
● 3 cepe uscate |
● 2 morcovi |
● 500 g ciuperci proaspete sau din conserva ori uscate (inmuiate) |
● 1 ardei gras rosu, taiat cuburi mai mari, optional |
● 3 linguri smantana |
● 1 legatura patrunjel si / sau marar, verde, tocat marunt, dupa preferinta si gust |
● 3 legaturi ceapa verde, taiata rondele (inclusiv coditele verzi) |
● ulei |
● sare |
● piper proaspat macinat |
Mod de preparare
Ungeti un vas termorezistent / tava adanc cu putin ulei.
Taiati in felii lungi si subtiri pieptul / pulpele de pui.
Aranjati 1/2 din bucatile de carne una langa alta, pe fundul vasului si putin pe pereti, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Presarati uniform 1/2 din cascaval. Dati deoparte.
Caliti in putin ulei incins, ceapa taiata julien si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari, amestecand ocazional, pana se inmoaie. Adaugati ciupercile feliate (eu am folosit pleurotus), ardeiul (optional) si caliti in continuare pana ce legumele incep sa se rumeneasca putin si zeama este aproape scazuta.
Adaugati smantana, verdeata, condimentati cu sare, piper, dupa gust. Dati deoparte, imediat dupa omogenizare.
Repartizati uniform legumele peste stratul de cascaval, ridicand putin si pe margini si presati usor cu lingura. Acoperiti legumele cu un strat de ceapa verde, apoi inca un strat din restul de felii de carne de pui.
Dati vasul la cuptorul preincalzit, pentru 30 min, la 180 grade.
Scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava (eu am scurs-o sustinand-o cu o paleta de lemn mai lata; merge foarte bine si cu o farfurie sau un capac de cratita mai mic). Presarati cu restul de cascaval ras si dati din nou la cuptor, pe nivelul mai de sus a cuptorului, inca cca 20 min sau pana ce carnea este facuta, cascavalul topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenite.
Scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca si sa se patrunda aromele.
Serviti portionata, presarata cu patrunjel verde, tocat marunt.
Serviti calda, ca fel principal, iar rece, ca aperitiv. Este foarte delicioasa in ambele moduri. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Musaca din Piept/Pulpe de Pui si Legume" nu uita sa ii faci un review.
Taiati in felii lungi si subtiri pieptul / pulpele de pui.
Aranjati 1/2 din bucatile de carne una langa alta, pe fundul vasului si putin pe pereti, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Presarati uniform 1/2 din cascaval. Dati deoparte.
Caliti in putin ulei incins, ceapa taiata julien si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari, amestecand ocazional, pana se inmoaie. Adaugati ciupercile feliate (eu am folosit pleurotus), ardeiul (optional) si caliti in continuare pana ce legumele incep sa se rumeneasca putin si zeama este aproape scazuta.
Adaugati smantana, verdeata, condimentati cu sare, piper, dupa gust. Dati deoparte, imediat dupa omogenizare.
Repartizati uniform legumele peste stratul de cascaval, ridicand putin si pe margini si presati usor cu lingura. Acoperiti legumele cu un strat de ceapa verde, apoi inca un strat din restul de felii de carne de pui.
Dati vasul la cuptorul preincalzit, pentru 30 min, la 180 grade.
Scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava (eu am scurs-o sustinand-o cu o paleta de lemn mai lata; merge foarte bine si cu o farfurie sau un capac de cratita mai mic). Presarati cu restul de cascaval ras si dati din nou la cuptor, pe nivelul mai de sus a cuptorului, inca cca 20 min sau pana ce carnea este facuta, cascavalul topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenite.
Scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca si sa se patrunda aromele.
Serviti portionata, presarata cu patrunjel verde, tocat marunt.
Serviti calda, ca fel principal, iar rece, ca aperitiv. Este foarte delicioasa in ambele moduri. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Musaca din Piept/Pulpe de Pui si Legume" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 06.09.2016 15:54:29
Multumesc pentru reteta minunata si in acelasi timp gustoasa, eu am gatit cu pui cumparat din lanturile de magazine LaProvincia, pentru un plus de gust