Ungeti un vas termorezistent / tava adanc cu putin ulei.
Taiati in felii lungi si subtiri pieptul / pulpele de pui.
Aranjati 1/2 din bucatile de carne una langa alta, pe fundul vasului si putin pe pereti, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Presarati uniform 1/2 din cascaval. Dati deoparte.
Caliti in putin ulei incins, ceapa taiata julien si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari, amestecand ocazional, pana se inmoaie. Adaugati ciupercile feliate (eu am folosit pleurotus), ardeiul (optional) si caliti in continuare pana ce legumele incep sa se rumeneasca putin si zeama este aproape scazuta.
Adaugati smantana, verdeata, condimentati cu sare, piper, dupa gust. Dati deoparte, imediat dupa omogenizare.
Repartizati uniform legumele peste stratul de cascaval, ridicand putin si pe margini si presati usor cu lingura. Acoperiti legumele cu un strat de ceapa verde, apoi inca un strat din restul de felii de carne de pui.
Dati vasul la cuptorul preincalzit, pentru 30 min, la 180 grade.
Scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava (eu am scurs-o sustinand-o cu o paleta de lemn mai lata; merge foarte bine si cu o farfurie sau un capac de cratita mai mic). Presarati cu restul de cascaval ras si dati din nou la cuptor, pe nivelul mai de sus a cuptorului, inca cca 20 min sau pana ce carnea este facuta, cascavalul topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenite.
Scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca si sa se patrunda aromele.
Serviti portionata, presarata cu patrunjel verde, tocat marunt.
Serviti calda, ca fel principal, iar rece, ca aperitiv. Este foarte delicioasa in ambele moduri.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii