Musaca cu Ceapa Verde si Smantana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne tocata 400 - 500 g (eu am folosit de oaie)
  • cartofi 600 g (ptr pireu)
  • ceapa verde
  • patru cepe verzi
  • ceapa uscata
  • 1 ceapa
  • morcov
  • un morcov mai marishor
  • ardei gras
  • 1 mai marisor
  • smantana
  • 200 ml
  • branza
  • parmezan sau ceddar cheese (eu am folosit ceddar, f f buna)
  • 50g unt
  • 2 oua
  • 3-4 catei usturoi
  • o legatura buna marar
  • chilies powder
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se taie ceapa verde rondele si ceapa uscata cat mai marunt, se taie si ardeii grasi cat mai marunt, se da prin razatoare (aia mai mare) morcovul si taiem si usturoiul cat mai marunt (eu obisnuiesc sa strivesc catelul de usturoi cu latul cutitului).

Intr-o tigaie mai mare se pune putin f putin ulei de masline sau de floarea-soarelui (f putin sa nu iasa uleios, produsul final), se pun ceapa cu ardeiul morcovul si usturoiul la calit, la foc mediu, timp de 5-8 min, apoi adaugam carnea tocata (de mentionat, eu obisnuiesc sa sarez putin sa piperez, si sa-i pun toate condimentele inainte la carnea tocata, se pastreaza mai bine). Se caleste pana ce scade zeama lasata de carne si legume, iar carnea incepe sa devina aurie, dar nu prea mult altfel prajim prea mult legumele, apoi se da deoparte.

Taiem cartofii ca ptr piure, ii fierbem si facem piureul (eu obisnuiesc sa pun ceva smantana la piure, in afara de unt, iese mult mai pufos si mult mai gustos).

Luam un vas yena (in care credeti ca v-ar incapea piureul si carnea tocata impreuna cu legumele), il ungem cu putin unt de jur imprejur sa nu se prinda piureul de vas si adaugam un strat de piure (cam jumatate), apoi adaugam si carnea impreuna cu legumele, (eu am mai adaugat in plus ceva marar deasupra iar. . ceva mai mult, chilies powder, am ras branza si am pus putina smantana), se pune si restul de piure si se inveleste frumos.

Se da la cuptor pentru 30 min la 160 grade, dupa 30 min scoatem si punem ouale batute peste musaca, se mai lasa iar 20 min

Se serveste calda, (eu am pus ceva oregano deasupra).

Eu am servit doar musaca cu putin oregano deasupra, dar se poate pune putina smantana deasupra, si ati putea face o usoara salata ceva f simplu doar asa sa racoriti putin si sa nu fie monoton. Nu am adaugat nimic langa deoarece are toate aromele inauntru si e destul de complexa, altceva nush ce sa va mai zic.
Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Prajitura Trandafir
Bucataras.RO

Prajitura Trandafir

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor...

Prajitura Trandafir
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola