Minirulade cu carne tocata si aluat de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Minirulade cu carne tocata si aluat de cartofi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 300g cartofi fierti si razuiti
  • 200-250g faina
  • 50g gris
  • 30g unt
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 300g carne toccata
  • 2 ardei taiati marunt
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 lingura bulion
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura de pesmet
  • Condinente provance care contin: rozmarin, cimbisor, salvie, busuioc, oregano, maghiran

Mod de preparare

Se framanta foarte bine aluatul cu toate ingredientele, apoi se intinde o foaie cu sucitorul, pe planseta presarata cu faina.

Eu aluatul l-am imparti in doua: o parte am facut ruladele si cu cealalta am facut pastele ,un fel de -Gnocchi-

Se taie foaia in patrate, iar pe fiecare patrat se pune umplutura,apoi se ruleaza. Se pot unge cu ou si presara cu mac sau susan(eu asa am facut).

Se aseaza ruladele intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor, la foc potrivit 30-35min.

Noi le-am servit cu ardei copti si sos de hrean(samantana+iaurt+hrean).
Se pot servi ca fel principal, cu diferite garnituri si asezonate cu sosuri , sau pot fi taiate rondele puse pe o scobitoare cu o mslina si o bucatica de ardei gras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate