Mere verzi umplute cu carne

Postat pe: 21-11-2010
(0)

Ingrediente

Ingrediente (2 persoane):
6 mere verzi
cca 2-300 gr carne tocata
vreo 4 linguri de ulei ( 1 la carne si restul in sosul de rosii )
1/2 pahar de suc de rosii cu pulpa
putina apa ( daca e nevoie la lungit sosul de rosii )
sare, piper, nuscoara , 1 cuisor, patrunjel tocat marunt
ceapa ( eu nu am pus )

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Merelor spalate li se taie capacel si apoi se scobesc in interior. Mai intii cu ustensila speciala pt scos cotorul (dar cu grija sa nu le gauriti de tot) si apoi cu cea pt scobit legume ... sau lingurita.

Se pun in tigaie citeva lingurite de ulei si ceapa ( dupa gust) taiata marunt sa se caleasca. Se adauga miezul de la mere taiat marunt si carnea tocata ( eu am avut vreo 250-300 gr carne la 6 mere ). Se calesc impreuna pina cind carnea capata o culoare mai albicioasa. Se adauga sare, piper, nucsoara praf, si cuisoare tot praf dar atentie cite putin caci au arome puternice. Se adauga si ptrunjel tocat marunt (daca va place).

Se umplu merele cu carnea, se aseaza intr.o tava /vas inalt bun pentru cuptor, se pun capacelele la mere si se toarna in jurul lor un amestec de suc de rosii si putin ulei ( cam 3/4 din inaltimea merelor)si se dau la cuptor acoperite cu folie de aluminiu .

Cind sunt coapte ( nu se lasa foarte mult la cuptor , la foc mare ) se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca putin. Sosul se poate ingrosa cu putina faina ( amestecata cu citeva linguri de sos luat din vas ... inainte de a lasa la rumenit merele fara folie).



se pot servi si cu iaurt sau smantina .. dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mere verzi umplute cu carne" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mere verzi umplute cu carne